Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Francuski jabłecznik
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Eve.eire" data-source="post: 1358049" data-attributes="member: 6112"><p>Piekę regularnie, w małej tortownicy (20cm) dzięki czemy taki wysoki.</p><p>Przepis z <a href="http://zaczynamkucharzenie.blogspot.com/2009/08/weekendowa-cukiernia-nr-11-zapraszam.html" target="_blank">Zaczynam Kucharzenie</a>.</p><p></p><p>Skladniki;</p><p></p><p>75 g miekkiego masla</p><p></p><p>150 g cukru</p><p></p><p>2 lyzki cukru waniliowego</p><p></p><p>szczypta soli</p><p></p><p>4 jaja</p><p></p><p>100g maki pszennej tortowej</p><p></p><p>50g maki ziemniaczanej</p><p></p><p>lyzeczka proszku do pieczenia</p><p></p><p>3-5 dowolnych jablek</p><p></p><p>150 g gestej smietany (uzylam jogurtu naturalnego)</p><p></p><p></p><p>Wykonanie;</p><p></p><p>Tortownice o srednicy 24 cm (uzylam 20) wysmarowac maslem. Piec nastawic na 170 C. W misce utrzec na gladko maslo z 100g cukru i lyzka cukry waniliowego. W trakcie ucierania dodac maki wymieszane z proszkiem do pieczenia i jaja. Mase wylac na spod tortownicy i docisnac tak aby powstala rowna powierzchnia. Jablka oczyscic i pokroic w szesnastki. Owoce ulozyc na spodzie i wlozyc tortownice do piekarnika na 35 min. Jogurt polaczyc z 2 jajami, pozostala czescia cukru i cukru waniliowego . Mase wylac na podpieczone ciasto i piec kolejne 20-30 min. Po ostudzeniu mozna oproszyc cukrem pudrem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eve.eire, post: 1358049, member: 6112"] Piekę regularnie, w małej tortownicy (20cm) dzięki czemy taki wysoki. Przepis z [URL="http://zaczynamkucharzenie.blogspot.com/2009/08/weekendowa-cukiernia-nr-11-zapraszam.html"]Zaczynam Kucharzenie[/URL]. Skladniki; 75 g miekkiego masla 150 g cukru 2 lyzki cukru waniliowego szczypta soli 4 jaja 100g maki pszennej tortowej 50g maki ziemniaczanej lyzeczka proszku do pieczenia 3-5 dowolnych jablek 150 g gestej smietany (uzylam jogurtu naturalnego) Wykonanie; Tortownice o srednicy 24 cm (uzylam 20) wysmarowac maslem. Piec nastawic na 170 C. W misce utrzec na gladko maslo z 100g cukru i lyzka cukry waniliowego. W trakcie ucierania dodac maki wymieszane z proszkiem do pieczenia i jaja. Mase wylac na spod tortownicy i docisnac tak aby powstala rowna powierzchnia. Jablka oczyscic i pokroic w szesnastki. Owoce ulozyc na spodzie i wlozyc tortownice do piekarnika na 35 min. Jogurt polaczyc z 2 jajami, pozostala czescia cukru i cukru waniliowego . Mase wylac na podpieczone ciasto i piec kolejne 20-30 min. Po ostudzeniu mozna oproszyc cukrem pudrem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Francuski jabłecznik
Top
Bottom