Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Francuskie trójkąciki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Paulinka" data-source="post: 6974" data-attributes="member: 65"><p>składniki </p><p>1 op. mrożonego ciasta francuskiego (wymiary 30 x 40) </p><p>3 jabłka </p><p>lub: </p><p>brzoskwinie z puszki </p><p>ananasy z puszki </p><p>12 śliwek </p><p>konfitura wiśniowa </p><p>masa twarożkowa </p><p>masa orzechowa </p><p>1 tabliczka czekolady </p><p></p><p>sposób przygotowania </p><p>Ciasto francuskie rozmrażać 2 h, stopniowo rozwijając. Następnie pokroić na kwadraciki o wymiarach 5 x 5. Jabłka pokroić na osiem plasterków, a każdy plasterek w poprzek na pół (śliwki pokroić na 4 kawałki, czekoladę na 1/2 kostki). Na każdy kawałek nakładać kawałek owoca lub łyżeczkę masy i zlepić po przekątnej (jeśli ciasto nie chce się lepić, należy zwilżyć krawędź odrobinką wody). Tak powstałe trójkąciki przełożyć na wyłożoną folią blaszkę i piec 30 min w temp. 125 st. Następnie ostudzić i posypać grubo cukrem pudrem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Paulinka, post: 6974, member: 65"] składniki 1 op. mrożonego ciasta francuskiego (wymiary 30 x 40) 3 jabłka lub: brzoskwinie z puszki ananasy z puszki 12 śliwek konfitura wiśniowa masa twarożkowa masa orzechowa 1 tabliczka czekolady sposób przygotowania Ciasto francuskie rozmrażać 2 h, stopniowo rozwijając. Następnie pokroić na kwadraciki o wymiarach 5 x 5. Jabłka pokroić na osiem plasterków, a każdy plasterek w poprzek na pół (śliwki pokroić na 4 kawałki, czekoladę na 1/2 kostki). Na każdy kawałek nakładać kawałek owoca lub łyżeczkę masy i zlepić po przekątnej (jeśli ciasto nie chce się lepić, należy zwilżyć krawędź odrobinką wody). Tak powstałe trójkąciki przełożyć na wyłożoną folią blaszkę i piec 30 min w temp. 125 st. Następnie ostudzić i posypać grubo cukrem pudrem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Francuskie trójkąciki
Top
Bottom