Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Frijolemole
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 437371" data-attributes="member: 1142"><p>175g ciecierzycy, namoczyc w 570ml zimnej wody</p><p>1 swieza chilli</p><p>2 lyzki swiezo wycisnietego soku z limonki</p><p>1 czubata lyzka posiekanej kolendry</p><p>1 lyzka oleku z orzeszkow ziemnych (lub innego bezzapachwego oleju)</p><p>1 srednia hiszpanska cebule</p><p>2 zabki czosnku, posiekane</p><p>3 zielone cebulki</p><p>1 duzy pomidor, pozbawiony skorki i pokrojony</p><p>1/2 lyzeczki Tabasco</p><p>2 lyzki kwasnej smietany lub fromage frais</p><p>S&P</p><p></p><p>kilka czarnych oliwek</p><p>plaskolistna pietruszka</p><p></p><p>Ciecierzyce odcedzic i zalac swieza woda, gotowac pod przykryciem 45 min (na bardzo malenkim gazie).</p><p>Na patelni rozgrzac olej i saute cebulki przez 5 min, dodac czosnek i gotowac jeszcze 5 min.</p><p>Posiekac zielone cebulki, przepolowic chilli i wyjac pestki, rowniez posiekac.</p><p>Gotowa ciecierzyce, odcedzic i przelozyc do FP, dodac sol, sauteed cebulke, czosnek, olej z patelni i sok z limonki. &quot;Blendowac&quot; do uzyskania gladkawego puree (w konsystencji podobne do humousu, jesli jest zbite dodac odrobine wody pozostalej z gotowania ciecierzycy).</p><p></p><p>Wyjac do miski i dodac chilli, pomidory, zielone cebulki, Tabasco, kolendre i 2 lyzki fromage frais. Doprawic wg wlasnego smaku S&P. Schlodzic. Na wierzchu ulozyc czarne oliwki i pietruszke.</p><p>Bon appetit!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 437371, member: 1142"] 175g ciecierzycy, namoczyc w 570ml zimnej wody 1 swieza chilli 2 lyzki swiezo wycisnietego soku z limonki 1 czubata lyzka posiekanej kolendry 1 lyzka oleku z orzeszkow ziemnych (lub innego bezzapachwego oleju) 1 srednia hiszpanska cebule 2 zabki czosnku, posiekane 3 zielone cebulki 1 duzy pomidor, pozbawiony skorki i pokrojony 1/2 lyzeczki Tabasco 2 lyzki kwasnej smietany lub fromage frais S&P kilka czarnych oliwek plaskolistna pietruszka Ciecierzyce odcedzic i zalac swieza woda, gotowac pod przykryciem 45 min (na bardzo malenkim gazie). Na patelni rozgrzac olej i saute cebulki przez 5 min, dodac czosnek i gotowac jeszcze 5 min. Posiekac zielone cebulki, przepolowic chilli i wyjac pestki, rowniez posiekac. Gotowa ciecierzyce, odcedzic i przelozyc do FP, dodac sol, sauteed cebulke, czosnek, olej z patelni i sok z limonki. "Blendowac" do uzyskania gladkawego puree (w konsystencji podobne do humousu, jesli jest zbite dodac odrobine wody pozostalej z gotowania ciecierzycy). Wyjac do miski i dodac chilli, pomidory, zielone cebulki, Tabasco, kolendre i 2 lyzki fromage frais. Doprawic wg wlasnego smaku S&P. Schlodzic. Na wierzchu ulozyc czarne oliwki i pietruszke. Bon appetit! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Frijolemole
Top
Bottom