Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Frykadelki bardzo grzybowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 101399" data-attributes="member: 422"><p>Jem niewiele mięsa, ale to danie baaardzo lubię i jak nachodzi mnie chętka na miącho, często wybór pada właśnie na to:</p><p>40 dag mielonego mięsa </p><p>8 cienkich plasterków wędzonego boczku </p><p>garść suszonych grzybów </p><p>musztarda </p><p>pół bułki </p><p>jajo </p><p>2-3 łyżki mąki </p><p>tłuszcz do smażenia (u mnie zazwyczaj oliwa) </p><p>pieprz i sól </p><p>odrobina ziół prowansalskich(według uznania) </p><p> </p><p>- grzyby chwilkę gotuję, odcedzam i odstawiam do wystygnięcia (wody z grzybów nie wylewam,</p><p>- z mięsa, namoczonej bułki, jaja, soli i pieprzu + zioła wyrabiam masę, formuję placuszki grube na pół cm i około 10 cm średnicy, smaruję musztardą, </p><p>- na każdym kładę plasterek boczku, grzybek i zawijam, </p><p>- obtaczam w mące i obsmażam na rozgrzanym tłuszczu, </p><p>- duszę w wodzie z grzybów, żeby było bardziej grzybowo, dodaję do duszenia jeszcze parę grzybków.</p><p></p><p>Uwielbiam wsuwać te frykadelki z kaszą gryczaną.</p><p>Kasia</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 101399, member: 422"] Jem niewiele mięsa, ale to danie baaardzo lubię i jak nachodzi mnie chętka na miącho, często wybór pada właśnie na to: 40 dag mielonego mięsa 8 cienkich plasterków wędzonego boczku garść suszonych grzybów musztarda pół bułki jajo 2-3 łyżki mąki tłuszcz do smażenia (u mnie zazwyczaj oliwa) pieprz i sól odrobina ziół prowansalskich(według uznania) - grzyby chwilkę gotuję, odcedzam i odstawiam do wystygnięcia (wody z grzybów nie wylewam, - z mięsa, namoczonej bułki, jaja, soli i pieprzu + zioła wyrabiam masę, formuję placuszki grube na pół cm i około 10 cm średnicy, smaruję musztardą, - na każdym kładę plasterek boczku, grzybek i zawijam, - obtaczam w mące i obsmażam na rozgrzanym tłuszczu, - duszę w wodzie z grzybów, żeby było bardziej grzybowo, dodaję do duszenia jeszcze parę grzybków. Uwielbiam wsuwać te frykadelki z kaszą gryczaną. Kasia [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Frykadelki bardzo grzybowe
Bottom