Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Fusilli z bakłażanem i papryką pieczoną
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marianna" data-source="post: 1301489" data-attributes="member: 5086"><p>Bakłażan</p><p>Papryka czerwona – cztery strąki </p><p>Sos – dobra oliwa z oliwek i ocet balsamiczny (proporcje 3:1), musztarda gruboziarnista, świeżo przeciśnięty przez praskę czosnek, miód </p><p></p><p>Bakłażan </p><p>Ser typu rokpol (5 dkg) </p><p></p><p>Bakłażana pokroić na plasterki, posolić, zostawić, żeby się spocił. Odcisnąć, potem plasterki usmażyć na chrupko, odsączyć na ręczniku papierowym. Potem pokroić plasterki na paski </p><p></p><p>Paprykę upiec, potem włożyć do woreczka i poczekać aż ostygnie, oskórkować, pokroić w paseczki. </p><p></p><p>Ugotować makaron </p><p></p><p>Połączyć bakłażana z papryką, polać sosem winegret i mocno podgrzać </p><p></p><p>Ugotowany makaron wymieszać z sosem, jeśli wydaje się zbyt gęste, można dodać trochę wody z gotowania makaronu. Dodać posiekany ser, wymieszać i jeść</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marianna, post: 1301489, member: 5086"] Bakłażan Papryka czerwona – cztery strąki Sos – dobra oliwa z oliwek i ocet balsamiczny (proporcje 3:1), musztarda gruboziarnista, świeżo przeciśnięty przez praskę czosnek, miód Bakłażan Ser typu rokpol (5 dkg) Bakłażana pokroić na plasterki, posolić, zostawić, żeby się spocił. Odcisnąć, potem plasterki usmażyć na chrupko, odsączyć na ręczniku papierowym. Potem pokroić plasterki na paski Paprykę upiec, potem włożyć do woreczka i poczekać aż ostygnie, oskórkować, pokroić w paseczki. Ugotować makaron Połączyć bakłażana z papryką, polać sosem winegret i mocno podgrzać Ugotowany makaron wymieszać z sosem, jeśli wydaje się zbyt gęste, można dodać trochę wody z gotowania makaronu. Dodać posiekany ser, wymieszać i jeść [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Fusilli z bakłażanem i papryką pieczoną
Top
Bottom