Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Fusilli z kostką sojową w czerwonym pesto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 994209" data-attributes="member: 2755"><p>składniki na 2 porcje:</p><p></p><p>40 g kostki sojowej</p><p>2 łyżki czerwonego pesto</p><p>4 suszone pomidory z oleju</p><p>6 czarnych oliwek</p><p>1 pikantna papryczka</p><p>2 łyżki oliwy z oliwek</p><p>tarty ser</p><p>20 dag pełnoziarnistego makaronu fusilli</p><p></p><p>Kostkę sojową przygotowujemy zgodnie z wytycznymi na opakowaniu. Moja kostka gotowała się w bulionie warzywnym.</p><p></p><p>Oliwki kroimy w cienkie plasterki. Papryczkę przekrawamy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy drobno. Suszone pomidory również siekamy na malutkie kawałeczki.</p><p></p><p>Makaron gotujemy al dente.</p><p></p><p>Na rozgrzanej oliwie podsmażamy papryczkę przez chwilę. Następnie na patelnię wrzucamy suszone pomidory i oliwki. Podsmażamy przez około 2 minuty, po czym dorzucamy ugotowaną kostkę sojową. Trzymamy na małym ogniu przez około 5 minut, a następnie dodajemy pesto. Po około dwóch minutach gdy kostka sojowa przejdzie już smakiem pesto na patelnię wrzucamy świeżo ugotowany makaron. Dokładnie mieszamy wszystko i trzymamy na patelni przez około minutę. Przed podaniem posypujemy tartym serem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]54175[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 994209, member: 2755"] składniki na 2 porcje: 40 g kostki sojowej 2 łyżki czerwonego pesto 4 suszone pomidory z oleju 6 czarnych oliwek 1 pikantna papryczka 2 łyżki oliwy z oliwek tarty ser 20 dag pełnoziarnistego makaronu fusilli Kostkę sojową przygotowujemy zgodnie z wytycznymi na opakowaniu. Moja kostka gotowała się w bulionie warzywnym. Oliwki kroimy w cienkie plasterki. Papryczkę przekrawamy na pół, pozbawiamy pestek i kroimy drobno. Suszone pomidory również siekamy na malutkie kawałeczki. Makaron gotujemy al dente. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy papryczkę przez chwilę. Następnie na patelnię wrzucamy suszone pomidory i oliwki. Podsmażamy przez około 2 minuty, po czym dorzucamy ugotowaną kostkę sojową. Trzymamy na małym ogniu przez około 5 minut, a następnie dodajemy pesto. Po około dwóch minutach gdy kostka sojowa przejdzie już smakiem pesto na patelnię wrzucamy świeżo ugotowany makaron. Dokładnie mieszamy wszystko i trzymamy na patelni przez około minutę. Przed podaniem posypujemy tartym serem. [ATTACH=full]54175[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Fusilli z kostką sojową w czerwonym pesto
Top
Bottom