Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Gado-Gado
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1630015" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Gado-Gado</strong></span></p><p></p><p>Transkrypcja z angielskieg - Googel</p><p></p><p>[ATTACH=full]96884[/ATTACH]</p><p></p><p>&quot;To mega sałatka, która ma swoje korzenie w kuchni Sundajskiej i stała się typową uliczną kuchnią Dżakarty w Indonezji. Gado-gado oznacza mieszankę lub potpourri, która odnosi się do wszystkich sezonowych warzyw i składników, które są używane, co czyni go nieco innym, gdziekolwiek jesteś i niezależnie od pory roku. Podawana z najbardziej niewiarygodnym dressingiem z orzeszków ziemnych, który szczerze mówiąc jest bardziej pokaźnym sosem i podawany z czymś chrupiącym na boku, takim jak krakersy z krewetek, to zwycięska kombinacja. &quot;</p><p></p><p>Składniki</p><p></p><p> <em>Na sałatkę:</em></p><p> 400 g nowych ziemniaków</p><p> 4 duże jaja z wolnego wybiegu</p><p> 400 g jędrnego jedwabnego tofu</p><p> olej sezamowy</p><p> &#189; kapusty pekińskiej</p><p> 2 dojrzałe pomidory</p><p> 1 garść rzodkiewek</p><p> &#189; ogórka</p><p> 2 garści beansprouts (gotowe do spożycia)</p><p> &#189; pęczka świeżej kolendry</p><p> krewetkowe krakersy, opcjonalnie</p><p> 1 świeże chili z lotu ptaka, opcjonalnie</p><p> <em> Na sos:</em></p><p> 1 ząbek czosnku</p><p> 50 g cukru palmowego</p><p> 120 g chrupkiego masła orzechowego</p><p> 1-2 świeże czerwone papryczki chilli</p><p> 2 limonki, sok z</p><p> 2 łyżeczki sosu rybnego</p><p> 1 łyżka sosu sojowego o niskiej zawartości soli</p><p> 1 łyżka pasty z tamaryndowca </p><p></p><p>1.Zacznij od przygotowania wszystkich składników sałatkowych. Szoruj ziemniaki i gotuj we wrzącej osolonej wodzie przez około 15 minut lub do miękkości, a następnie podziel połówkami lub pokrój w plastry.</p><p>2.Miękko zagotuj jajka przez 6 minut lub dłużej, jeśli wolisz je bardziej ugotowane.</p><p>3.Pokroić tofu na kawałki o wielkości 2&#189; cm i smażyć w zalewie olejku sezamowego przez około 15 minut lub do uzyskania złotego koloru, a następnie posypać lekko solą morską.</p><p>4.Drobno posiekaj kapustę, jeśli chcesz ją surową lub jeśli wolisz ją ugotować (co jest tradycyjne), pokrój ją na 2-centymetrowe plastry, włóż do durszlaka i powoli nalej do czajnika wrzącej wody. Dla mnie jest to idealna ilość ciepła do zmiękczenia kapusty, ale oznacza to, że przechowujesz tam wiele smacznych składników odżywczych - możesz to zastosować do innych sezonowych warzyw, które możesz znaleźć.</p><p>5.Pokrój pomidory na kliny, ćwiartuj rzodkiewki i pokrój ogórek (użyję mojego marszczonego noża - powinieneś go dostać!). Wszystko sezonuj z wysokości z odrobiną soli.</p><p>6.Następnie włożyć wszystkie składniki sosu do blendera, obrać czosnek i rozdrobnić w cukrze palmowym (w razie potrzeby), a następnie zmiażdżyć do uzyskania gładkości. Rozsmakuj się i dostosuj przyprawę, upewniając się, że kwasowość limonki przepływa, więc dostosuj ją, jeśli to konieczne.</p><p>7.Tradycyjnie bierze się trochę wszystkiego, wkłada się do miski i nalewa sos na wierzchu, co jest dobrym sposobem, by mu służyć. Lubię robić odwrotną sytuację, ponieważ czuję, że po wlaniu sosu nie widać troski i uwagi, które przeszły na przygotowanie składników. Więc łyżkę sosu między czterema miskami, rozprowadzam po bokach, a następnie dzielę składniki wokół misek, biorąc trochę dumy z ich wyglądu.</p><p>8.Wybierz kilka liści kolendry, dodaj krakersy z krewetek i drobno pokrojoną świeżą papryczkę chili (jeśli używasz), a następnie pokaż wszystkim, co to jest celebrowanie jedzenia, aby zmusić ich do zrzucenia ich własnej porcji.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1630015, member: 140"] [SIZE=14][B]Gado-Gado[/B][/SIZE] Transkrypcja z angielskieg - Googel [ATTACH=full]96884[/ATTACH] "To mega sałatka, która ma swoje korzenie w kuchni Sundajskiej i stała się typową uliczną kuchnią Dżakarty w Indonezji. Gado-gado oznacza mieszankę lub potpourri, która odnosi się do wszystkich sezonowych warzyw i składników, które są używane, co czyni go nieco innym, gdziekolwiek jesteś i niezależnie od pory roku. Podawana z najbardziej niewiarygodnym dressingiem z orzeszków ziemnych, który szczerze mówiąc jest bardziej pokaźnym sosem i podawany z czymś chrupiącym na boku, takim jak krakersy z krewetek, to zwycięska kombinacja. " Składniki [I]Na sałatkę:[/I] 400 g nowych ziemniaków 4 duże jaja z wolnego wybiegu 400 g jędrnego jedwabnego tofu olej sezamowy ½ kapusty pekińskiej 2 dojrzałe pomidory 1 garść rzodkiewek ½ ogórka 2 garści beansprouts (gotowe do spożycia) ½ pęczka świeżej kolendry krewetkowe krakersy, opcjonalnie 1 świeże chili z lotu ptaka, opcjonalnie [I] Na sos:[/I] 1 ząbek czosnku 50 g cukru palmowego 120 g chrupkiego masła orzechowego 1-2 świeże czerwone papryczki chilli 2 limonki, sok z 2 łyżeczki sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego o niskiej zawartości soli 1 łyżka pasty z tamaryndowca 1.Zacznij od przygotowania wszystkich składników sałatkowych. Szoruj ziemniaki i gotuj we wrzącej osolonej wodzie przez około 15 minut lub do miękkości, a następnie podziel połówkami lub pokrój w plastry. 2.Miękko zagotuj jajka przez 6 minut lub dłużej, jeśli wolisz je bardziej ugotowane. 3.Pokroić tofu na kawałki o wielkości 2½ cm i smażyć w zalewie olejku sezamowego przez około 15 minut lub do uzyskania złotego koloru, a następnie posypać lekko solą morską. 4.Drobno posiekaj kapustę, jeśli chcesz ją surową lub jeśli wolisz ją ugotować (co jest tradycyjne), pokrój ją na 2-centymetrowe plastry, włóż do durszlaka i powoli nalej do czajnika wrzącej wody. Dla mnie jest to idealna ilość ciepła do zmiękczenia kapusty, ale oznacza to, że przechowujesz tam wiele smacznych składników odżywczych - możesz to zastosować do innych sezonowych warzyw, które możesz znaleźć. 5.Pokrój pomidory na kliny, ćwiartuj rzodkiewki i pokrój ogórek (użyję mojego marszczonego noża - powinieneś go dostać!). Wszystko sezonuj z wysokości z odrobiną soli. 6.Następnie włożyć wszystkie składniki sosu do blendera, obrać czosnek i rozdrobnić w cukrze palmowym (w razie potrzeby), a następnie zmiażdżyć do uzyskania gładkości. Rozsmakuj się i dostosuj przyprawę, upewniając się, że kwasowość limonki przepływa, więc dostosuj ją, jeśli to konieczne. 7.Tradycyjnie bierze się trochę wszystkiego, wkłada się do miski i nalewa sos na wierzchu, co jest dobrym sposobem, by mu służyć. Lubię robić odwrotną sytuację, ponieważ czuję, że po wlaniu sosu nie widać troski i uwagi, które przeszły na przygotowanie składników. Więc łyżkę sosu między czterema miskami, rozprowadzam po bokach, a następnie dzielę składniki wokół misek, biorąc trochę dumy z ich wyglądu. 8.Wybierz kilka liści kolendry, dodaj krakersy z krewetek i drobno pokrojoną świeżą papryczkę chili (jeśli używasz), a następnie pokaż wszystkim, co to jest celebrowanie jedzenia, aby zmusić ich do zrzucenia ich własnej porcji. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Gado-Gado
Top
Bottom