Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Galareta pomidorowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1003326" data-attributes="member: 692"><p>1 litr soku pomidorowego ( moze byc z kartonu) lub wielowarzywnego ( moje odkrycie)</p><p>1 1/2 szklanki soku jablkowego lub wody ( w oryginale woda i znacznie mniej zelatyny)</p><p>50 g bezsmakowej zelatyny</p><p>sol, pieprz, otarta skórka z calej cytryny i sok z tej cytryny</p><p>pare kropli sosu worcester lub sojowego</p><p></p><p>Wszystkie składniki wymieszać w misce, przyprawić do smaku pamiętając, że na litr soku przyjdzie dodać żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie ( ok. półtorej szklanki płynu ) i wylać do formy.</p><p>Nie polecam dodawania surowych warzyw : papryki, ogórków itp. Podczas krojenia galarety odklejają się od całości, odskakują i powodują zamieszanie pozostawiając brzydkie dziury. </p><p></p><p>[ATTACH=full]54751[/ATTACH] </p><p></p><p>Przepis znalazlam w ksiazce &quot;Balsam dla duszy&quot;. Tam sugeruje sie zastyganie galarety w formie wienca z kominkiem i wypelnienie dziury dowolna sałata.</p><p>Ja spraktykowalam zastyganie m.in w foremkach muffinkowych i podawanie z majonezem albo jogurtem bałkańskim czy greckim jako dodatkiem – wariantów ilość niezliczona!</p><p>Najprościej przygotować galarete dzień przed podaniem. </p><p></p><p>qd</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1003326, member: 692"] 1 litr soku pomidorowego ( moze byc z kartonu) lub wielowarzywnego ( moje odkrycie) 1 1/2 szklanki soku jablkowego lub wody ( w oryginale woda i znacznie mniej zelatyny) 50 g bezsmakowej zelatyny sol, pieprz, otarta skórka z calej cytryny i sok z tej cytryny pare kropli sosu worcester lub sojowego Wszystkie składniki wymieszać w misce, przyprawić do smaku pamiętając, że na litr soku przyjdzie dodać żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie ( ok. półtorej szklanki płynu ) i wylać do formy. Nie polecam dodawania surowych warzyw : papryki, ogórków itp. Podczas krojenia galarety odklejają się od całości, odskakują i powodują zamieszanie pozostawiając brzydkie dziury. [ATTACH=full]54751[/ATTACH] Przepis znalazlam w ksiazce "Balsam dla duszy". Tam sugeruje sie zastyganie galarety w formie wienca z kominkiem i wypelnienie dziury dowolna sałata. Ja spraktykowalam zastyganie m.in w foremkach muffinkowych i podawanie z majonezem albo jogurtem bałkańskim czy greckim jako dodatkiem – wariantów ilość niezliczona! Najprościej przygotować galarete dzień przed podaniem. qd [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Galareta pomidorowa
Top
Bottom