Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
galaretka malinowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="giada" data-source="post: 354179" data-attributes="member: 2165"><p>Galaretka malinowa ( przepis przywędrował do mnie od włoskiego znajomego-jako typowy polski deser) </p><p> </p><p>W niewielkiej ilości piwa rozpuścić 8 łyżeczek żelatyny w proszku. Gdy opadnie piana wymieszać energicznie. Podgrzać pół litra jasnego piwa (nie doprowadzać do wrzenia) z 2 łyżkami syropu malinowego i dodać rozpuszczoną żelatynę, mieszać aż równomiernie się rozpuści. Zdjąć z palnika i ostudzić. Obrać dokładnie 3 cytryny (usunąć białą skórę, nasiona, błonkę z cząstek cytryny) i podzielić na cząstki. Namoczyć 30 g rodzynek sułtańskich na 15 minut i wycisnąć. W pucharkach ułożyć cząstki cytryn, 100 g malin i rodzynki, zalać schłodzoną żelatyną ( jeszcze nie stężałą) i odstawić do lodówki. Podawać z bitą śmietaną posypaną rozkruszonym razowym chlebem i rodzynkami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="giada, post: 354179, member: 2165"] Galaretka malinowa ( przepis przywędrował do mnie od włoskiego znajomego-jako typowy polski deser) W niewielkiej ilości piwa rozpuścić 8 łyżeczek żelatyny w proszku. Gdy opadnie piana wymieszać energicznie. Podgrzać pół litra jasnego piwa (nie doprowadzać do wrzenia) z 2 łyżkami syropu malinowego i dodać rozpuszczoną żelatynę, mieszać aż równomiernie się rozpuści. Zdjąć z palnika i ostudzić. Obrać dokładnie 3 cytryny (usunąć białą skórę, nasiona, błonkę z cząstek cytryny) i podzielić na cząstki. Namoczyć 30 g rodzynek sułtańskich na 15 minut i wycisnąć. W pucharkach ułożyć cząstki cytryn, 100 g malin i rodzynki, zalać schłodzoną żelatyną ( jeszcze nie stężałą) i odstawić do lodówki. Podawać z bitą śmietaną posypaną rozkruszonym razowym chlebem i rodzynkami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
galaretka malinowa
Top
Bottom