Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Galaretka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 782354" data-attributes="member: 2721"><p><strong><span style="font-size: 26px"><span style="color: #006400"><em>Galaretka</em></span></span></strong></p><p></p><p><em>Mogło by się wydawać - banał. Wystarczy otworzyć torebkę i ...</em></p><p><em>Ja jednak wolę inaczej. Wolę zrobić ją sama, ponieważ dzięki temu sama decyduję o jej składzie. Nie tylko uzyskuję intensywniejszy, naturalny smak, lecz mogę także &quot;podziękować&quot; sztucznym barwnikom i aromatom &quot;identycznym z naturalnym&quot;. </em></p><p><em>Co więcej, zrobienie własnej galaretki oferuje większą różnorodność smaków, niewystępujących w galaretkach z torebek. Możemy dzięki temu mieć galaretkę gruszkową, grapefruitlwą, jabłkową, bananową czy nawet - marchewkową - i to równie szybko i łatwo.</em></p><p><em>Z okazji świętowanej w ten weekend Cytrusowej Chwilki - galaretka pomarańczowa.</em></p><p><em></em></p><p>[ATTACH=full]35643[/ATTACH]</p><p></p><p>(na 2 porcje)</p><p></p><p>0.5 litra soku owocowego ( w tym przypadku pomarańczowy)</p><p>5 łyżeczek żelatyny ( lub odpowiednia ilość agaru)</p><p>cukier ( zależy, jakiego soku użyjemy - niektóre samki wymagają dosłodzenia)</p><p></p><p></p><p>Sok zagotowujemy, po czym od razu wyłączamy. W gorącym soku rozpuszczmy dokładnie mieszając 5 łyżeczek żelatyny.</p><p>Sok przelewamy do pucharków bądź miseczek i odstawiamy do zastygnięcia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 782354, member: 2721"] [B][SIZE=12][COLOR=#006400][I]Galaretka[/I][/COLOR][/SIZE][/B] [I]Mogło by się wydawać - banał. Wystarczy otworzyć torebkę i ... Ja jednak wolę inaczej. Wolę zrobić ją sama, ponieważ dzięki temu sama decyduję o jej składzie. Nie tylko uzyskuję intensywniejszy, naturalny smak, lecz mogę także "podziękować" sztucznym barwnikom i aromatom "identycznym z naturalnym". Co więcej, zrobienie własnej galaretki oferuje większą różnorodność smaków, niewystępujących w galaretkach z torebek. Możemy dzięki temu mieć galaretkę gruszkową, grapefruitlwą, jabłkową, bananową czy nawet - marchewkową - i to równie szybko i łatwo. Z okazji świętowanej w ten weekend Cytrusowej Chwilki - galaretka pomarańczowa. [/I] [ATTACH=full]35643[/ATTACH] (na 2 porcje) 0.5 litra soku owocowego ( w tym przypadku pomarańczowy) 5 łyżeczek żelatyny ( lub odpowiednia ilość agaru) cukier ( zależy, jakiego soku użyjemy - niektóre samki wymagają dosłodzenia) Sok zagotowujemy, po czym od razu wyłączamy. W gorącym soku rozpuszczmy dokładnie mieszając 5 łyżeczek żelatyny. Sok przelewamy do pucharków bądź miseczek i odstawiamy do zastygnięcia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Galaretka
Top
Bottom