Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Gambas al ajillo*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AgusiaH" data-source="post: 35697" data-attributes="member: 80"><p>Najprostsza hiszpanska klasyka. Smak potrawy zalezy li i jedynie od jakosci krewetek. Trudno to danie zepsuc.</p><p></p><p>- krewetki (w oryginale nie obrane, obiera sie rekoma w czasie jedzenia, ale dla wygody mozna tez obrac przed smazeniem) - ilosc zalezy od apetytu</p><p>- ostra mala czerwona papryczka bez pestek, pokrojona w plasterki </p><p>- kilka zabkow czosnku pokrojonego w plasterki </p><p>- oliwa extra vergine </p><p></p><p>Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmazamy czosnek i papryke. Dorzucamy krewetki, smazymy jeszcze ze 2 min w zaleznosci od wielkosci krewetek. Posypujemy pietruszka. </p><p></p><p>Z krewetkami jedna rzecz jest wazna - trzeba je gotowac czy smazyc minimalna ilosc czasu, bo inaczej beda do bani. </p><p>Za efekt z mrozonymi nie odpowiadam. Jest ogromna roznica miedzy swiezymi a mrozonymi owocami morza.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AgusiaH, post: 35697, member: 80"] Najprostsza hiszpanska klasyka. Smak potrawy zalezy li i jedynie od jakosci krewetek. Trudno to danie zepsuc. - krewetki (w oryginale nie obrane, obiera sie rekoma w czasie jedzenia, ale dla wygody mozna tez obrac przed smazeniem) - ilosc zalezy od apetytu - ostra mala czerwona papryczka bez pestek, pokrojona w plasterki - kilka zabkow czosnku pokrojonego w plasterki - oliwa extra vergine Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmazamy czosnek i papryke. Dorzucamy krewetki, smazymy jeszcze ze 2 min w zaleznosci od wielkosci krewetek. Posypujemy pietruszka. Z krewetkami jedna rzecz jest wazna - trzeba je gotowac czy smazyc minimalna ilosc czasu, bo inaczej beda do bani. Za efekt z mrozonymi nie odpowiadam. Jest ogromna roznica miedzy swiezymi a mrozonymi owocami morza. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Gambas al ajillo*
Top
Bottom