Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Gapio zupa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1479452" data-attributes="member: 421"><p><span style="font-size: 26px"><span style="color: #A0522D"><strong>Gapio zupa</strong></span></span></p><p>Przepis na zupę z <a href="http://www.kuchnia.wla.com.pl/potrawy-zupy.php" target="_blank"><strong>kuchni kaszubskiej</strong></a></p><p></p><p>[ATTACH=full]86200[/ATTACH]</p><p></p><p>2 litry wody </p><p>podroby z gęsi /skrzydła, nóżki, żołądek/ </p><p>pół kg ziemniaków</p><p>2 cebule</p><p>łyżka tłuszczu gęsiego </p><p>ziele ang. listek laurowy,pieprz, sól</p><p></p><p>Podroby z gęsi umyć, ugotować do miękkości w dwóch litrach wody, pianę odszumować i miękkie mięso posiekać.</p><p> Do wywaru wrzucić drobno pokrojone ziemniaki i przyprawy, ugotować. </p><p>Cebulkę usmażyć na tłuszczu gęsim, dodać do rosołu razem z mięsem i doprawić do smaku. </p><p></p><p>Zupa wygląda jak rosół z wkładką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1479452, member: 421"] [SIZE=14][COLOR=#A0522D][B]Gapio zupa[/B][/COLOR][/SIZE] Przepis na zupę z [URL="http://www.kuchnia.wla.com.pl/potrawy-zupy.php"][B]kuchni kaszubskiej[/B][/URL] [ATTACH=full]86200[/ATTACH] 2 litry wody podroby z gęsi /skrzydła, nóżki, żołądek/ pół kg ziemniaków 2 cebule łyżka tłuszczu gęsiego ziele ang. listek laurowy,pieprz, sól Podroby z gęsi umyć, ugotować do miękkości w dwóch litrach wody, pianę odszumować i miękkie mięso posiekać. Do wywaru wrzucić drobno pokrojone ziemniaki i przyprawy, ugotować. Cebulkę usmażyć na tłuszczu gęsim, dodać do rosołu razem z mięsem i doprawić do smaku. Zupa wygląda jak rosół z wkładką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Gapio zupa*
Top
Bottom