Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Garam Masala*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 515341" data-attributes="member: 1142"><p>Mam...</p><p></p><p>Oto on:</p><p>1/2 kory cynamonowej</p><p>1 lyzka nasion kolendry</p><p>2 lyzeczki kuminu</p><p>6 gozdzikow</p><p>3 mace</p><p>2 lyzeczki kurkumy</p><p>2 lyzeczki mielonego imbiru</p><p>1 lyzeczka mielonego chilli</p><p>1 lyzeczka amchoor</p><p>1 lyzeczka czarnej soli (mozna zastapic sola morska, dodac jej jednak troche wiecej</p><p></p><p>Krusze lekko cynamon i razemn z reszta przypraw praze na sucho (az zaczna dymic). Studze i ubijam w mozdzierzu na proszek (mozna w mlynku). Mieszam z sola.</p><p>Czarna sol jest dostepna w azjatyckich sklepach w postaci rozowego proszku lub czerwonawych grud...pachnie siarkowo, ale zapach ten zanika w gotowaniu...</p><p></p><p>Kubek jogurtu mieszam z 2-3 lyzkami tandoori masala i marynuje w tej miksturze mieso, ktore pozniej rzucam na BBQ</p><p>Czerwony kolor potraw tandoori otrzymuje sie przez dodanie czerwonego barwnika spozywczego (w proszku lub plynie)...</p><p></p><p>Niektore z przepisow na masale sa z ksiazek (rowniez niekulinarnych), kilka z nich pochodzi jednak z innych &quot;bardzo dobrych zrodel&quot;....</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 515341, member: 1142"] Mam... Oto on: 1/2 kory cynamonowej 1 lyzka nasion kolendry 2 lyzeczki kuminu 6 gozdzikow 3 mace 2 lyzeczki kurkumy 2 lyzeczki mielonego imbiru 1 lyzeczka mielonego chilli 1 lyzeczka amchoor 1 lyzeczka czarnej soli (mozna zastapic sola morska, dodac jej jednak troche wiecej Krusze lekko cynamon i razemn z reszta przypraw praze na sucho (az zaczna dymic). Studze i ubijam w mozdzierzu na proszek (mozna w mlynku). Mieszam z sola. Czarna sol jest dostepna w azjatyckich sklepach w postaci rozowego proszku lub czerwonawych grud...pachnie siarkowo, ale zapach ten zanika w gotowaniu... Kubek jogurtu mieszam z 2-3 lyzkami tandoori masala i marynuje w tej miksturze mieso, ktore pozniej rzucam na BBQ Czerwony kolor potraw tandoori otrzymuje sie przez dodanie czerwonego barwnika spozywczego (w proszku lub plynie)... Niektore z przepisow na masale sa z ksiazek (rowniez niekulinarnych), kilka z nich pochodzi jednak z innych "bardzo dobrych zrodel".... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Garam Masala*
Top
Bottom