Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Garganelli z brokułami i łososiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 13631" data-attributes="member: 206"><p>Dziś kupiłam nowy numer pisma włoskiego &quot;A Tavola&quot;. Co miesiąc kupuję i zaraz muszę coś z zamieszczonych przepisów zrobić. Potem idzie w zapomnienie... </p><p>Wy też tak macie jak kupicie nowe pismo z przepisami? </p><p></p><p>No i dziś padło na coś raczej klasycznego, ale wartego przypomnienia: </p><p></p><p>Garganelli z brokułami i łososiem </p><p></p><p>250 g makaronu jajecznego typu garganelli </p><p>700 g brokułów </p><p>300 g filetu z łososia </p><p>3 łyżki oliwy z oliwek </p><p>30 g masła </p><p>1 dl śmietanki </p><p>2 papryczki pikantne </p><p>1 ząbek czosnku </p><p>sól, pieprz </p><p></p><p>Brokuły odciąć od łodyg, podzielić na malutkie różyczki, ugotować przez 10 minut w osolonej wrzącej wodzie. Wyjąć łyżką cedzakową – wody nie wylewać! </p><p>Łososia oczyścić z ości, pokroić na małe kawałeczki. </p><p>Na patelni podsmażyć na oliwie obrany, przekrojony na pół czosnek i papryczki obrane z nasion, dodać osączone brokuły, podsmażyć 10 minut, po czym czosnek i papryczki wyjąć. </p><p>Na małej patelni podsmażyć na maśle przez 5 minut łososia, dodać śmietankę, poczekać aż zgęstnieje, posolić, popieprzyć. </p><p>W wodzie po brokułach ugotować makaron, odlać &#8222;al dente&#8221;, wyłożyć do patelni z brokułami, wyłożyć tam również łososia, wymieszać. </p><p></p><p>MzM</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 13631, member: 206"] Dziś kupiłam nowy numer pisma włoskiego "A Tavola". Co miesiąc kupuję i zaraz muszę coś z zamieszczonych przepisów zrobić. Potem idzie w zapomnienie... Wy też tak macie jak kupicie nowe pismo z przepisami? No i dziś padło na coś raczej klasycznego, ale wartego przypomnienia: Garganelli z brokułami i łososiem 250 g makaronu jajecznego typu garganelli 700 g brokułów 300 g filetu z łososia 3 łyżki oliwy z oliwek 30 g masła 1 dl śmietanki 2 papryczki pikantne 1 ząbek czosnku sól, pieprz Brokuły odciąć od łodyg, podzielić na malutkie różyczki, ugotować przez 10 minut w osolonej wrzącej wodzie. Wyjąć łyżką cedzakową – wody nie wylewać! Łososia oczyścić z ości, pokroić na małe kawałeczki. Na patelni podsmażyć na oliwie obrany, przekrojony na pół czosnek i papryczki obrane z nasion, dodać osączone brokuły, podsmażyć 10 minut, po czym czosnek i papryczki wyjąć. Na małej patelni podsmażyć na maśle przez 5 minut łososia, dodać śmietankę, poczekać aż zgęstnieje, posolić, popieprzyć. W wodzie po brokułach ugotować makaron, odlać „al dente”, wyłożyć do patelni z brokułami, wyłożyć tam również łososia, wymieszać. MzM [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Garganelli z brokułami i łososiem
Top
Bottom