- Gru 22, 2004
- 22,404
- 0
- 0
30 g masła
25 g cukru pudru
4 g cukru waniliowego
2 żółtka
szczypta soli
utrzec na parze, dodac do:
250 g maki zmieszanej z
7g drożdży instant
i stopniowo dolewac 125 ml cieplego mleka. Wyrobic. Zostawic na 30 minut. Podzielic na6 czesci, nadzewac powidłami. Zostawic pod folia do wyrośnięcia podwójnego. parowac 20 minut
podawac z budyniem waniliowym zrobionym z 1,5 porcji mleka i z makiem zmieszanym z cukrem waniliowym
25 g cukru pudru
4 g cukru waniliowego
2 żółtka
szczypta soli
utrzec na parze, dodac do:
250 g maki zmieszanej z
7g drożdży instant
i stopniowo dolewac 125 ml cieplego mleka. Wyrobic. Zostawic na 30 minut. Podzielic na6 czesci, nadzewac powidłami. Zostawic pod folia do wyrośnięcia podwójnego. parowac 20 minut
podawac z budyniem waniliowym zrobionym z 1,5 porcji mleka i z makiem zmieszanym z cukrem waniliowym
Ostatnią edycję dokonał moderator: