Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Geschnetzelte z szparagami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1608758" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Geschnetzelte z szparagami</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]94867[/ATTACH]</p><p></p><p>600 piersi kurczaka</p><p>20 g mąki ziemniaczanej</p><p>50 g klarowanego masła ( Butterschmalz)</p><p>2 czerwone cebule</p><p>po 500g białych i zielonych szparagów</p><p>150 ml rosołu</p><p>50 ml białego wytrawnego wina</p><p>150 ml creme fraiche</p><p>sól i pieprz</p><p>1/2 pęczka pietruszki</p><p></p><p>1.Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Mieszamy z mąką ziemniaczaną i smażymy na mocnym ogniu z obydwu stron. Mięso odkładamy na półmisek.</p><p>2.Białe szparagi obieramy, a następnie kroimy w 3 cm kawałki. Z zielonych szparagów odkrawamy końcówki i także kroimy w kawałki. Cebule kroimy w kostkę.</p><p>3.Cebulę i szparagi smażymy na pozostałym tłuszczu (4 minuty), dodajemy rosół, wino i creme fraiche oraz podsmażone mięso. Solimy i pieprzymy do smaku i dusimy przez następne 5 minut. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką.</p><p></p><p>Ps 1 Przepis na 4 osoby</p><p>Ps 2 Przepis z małymi zmianami pochodzi z książki Die Kunst der einfachen Küche - Lafer Johann</p><p>Ps 3 W razie braku zielonych szparagów , można je zastąpić białymi, tak jak to było w moim przypadku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1608758, member: 140"] [SIZE=14][B]Geschnetzelte z szparagami[/B][/SIZE] [ATTACH=full]94867[/ATTACH] 600 piersi kurczaka 20 g mąki ziemniaczanej 50 g klarowanego masła ( Butterschmalz) 2 czerwone cebule po 500g białych i zielonych szparagów 150 ml rosołu 50 ml białego wytrawnego wina 150 ml creme fraiche sól i pieprz 1/2 pęczka pietruszki 1.Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Mieszamy z mąką ziemniaczaną i smażymy na mocnym ogniu z obydwu stron. Mięso odkładamy na półmisek. 2.Białe szparagi obieramy, a następnie kroimy w 3 cm kawałki. Z zielonych szparagów odkrawamy końcówki i także kroimy w kawałki. Cebule kroimy w kostkę. 3.Cebulę i szparagi smażymy na pozostałym tłuszczu (4 minuty), dodajemy rosół, wino i creme fraiche oraz podsmażone mięso. Solimy i pieprzymy do smaku i dusimy przez następne 5 minut. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką. Ps 1 Przepis na 4 osoby Ps 2 Przepis z małymi zmianami pochodzi z książki Die Kunst der einfachen Küche - Lafer Johann Ps 3 W razie braku zielonych szparagów , można je zastąpić białymi, tak jak to było w moim przypadku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Geschnetzelte z szparagami
Top
Bottom