Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Glazura czekoladowa Bajaderki (bez mleka)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 636056" data-attributes="member: 956"><p><strong>Glazura czekoladowa</strong></p><p><em><span style="color: #483D8B">przepis Bajaderki ze strony: <a href="http://www.mniammniam.pl/p.php?p=8870" target="_blank">http://www.mniammniam.pl/p.php?p=8870</a></span></em>. Tam też można zobaczyć oblane nią pierniki.</p><p></p><p>Porcja na około 50 sztuk średniej wielkości pierników.</p><p></p><p><em><u>składniki:</u></em></p><p></p><p>28g gorzkiej czekolady</p><p>3 1/4 szklanki cukru pudru</p><p>2 1/2 lyzki gorzkiego kakao</p><p>2 lyzeczki syropu kukurydzianego*</p><p>1/3 szklanki wody</p><p>1 lyzeczka ekstraktu z wanilii</p><p></p><p><em><u>sposób przygotowania:</u></em></p><p></p><p>Czekolade pokruszyc na mniejsze kawalki, rozpuscic w malym rondelku na malym ogniu czesto mieszajac.</p><p></p><p>Cukier puder przesiac z kakao do duzej miski. Syrop kukurydziany i wode doprowadzic do wrzenia w malym rondelku, dobrze wymieszac i wlac do do miski z cukrem - dobrze wymieszac (najlepiej mikserem), dodac rozpuszczona czekolade i ekstrakt waniliowy i ciagle mieszac az masa bedzie gladka i lsniaca.</p><p>Skorygowac konsystencje kilkoma kroplami goracej wody w razie potrzeby, dobrze miksujac za kazdym razem.</p><p></p><p>*Mozna zastapic miodem, melasa lub golden syrup...</p><p></p><p><u>dodatkowe informacje:</u></p><p>Glazura dosc szybko krzepnie, dobrze wiec jest trzymac naczynie z nia w misce z goraca woda w czasie nakladania na ciasteczka...</p><p>Gdyby calkowicie zastygla mozna ja delikatnie podgrzac i dodac ewentualnie kilka dodatkowych kropel goracej wody mieszajac az bedzie gladka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 636056, member: 956"] [B]Glazura czekoladowa[/B] [I][COLOR=#483D8B]przepis Bajaderki ze strony: [URL="http://www.mniammniam.pl/p.php?p=8870"]http://www.mniammniam.pl/p.php?p=8870[/URL][/COLOR][/I]. Tam też można zobaczyć oblane nią pierniki. Porcja na około 50 sztuk średniej wielkości pierników. [I][U]składniki:[/U][/I] 28g gorzkiej czekolady 3 1/4 szklanki cukru pudru 2 1/2 lyzki gorzkiego kakao 2 lyzeczki syropu kukurydzianego* 1/3 szklanki wody 1 lyzeczka ekstraktu z wanilii [I][U]sposób przygotowania:[/U][/I] Czekolade pokruszyc na mniejsze kawalki, rozpuscic w malym rondelku na malym ogniu czesto mieszajac. Cukier puder przesiac z kakao do duzej miski. Syrop kukurydziany i wode doprowadzic do wrzenia w malym rondelku, dobrze wymieszac i wlac do do miski z cukrem - dobrze wymieszac (najlepiej mikserem), dodac rozpuszczona czekolade i ekstrakt waniliowy i ciagle mieszac az masa bedzie gladka i lsniaca. Skorygowac konsystencje kilkoma kroplami goracej wody w razie potrzeby, dobrze miksujac za kazdym razem. *Mozna zastapic miodem, melasa lub golden syrup... [U]dodatkowe informacje:[/U] Glazura dosc szybko krzepnie, dobrze wiec jest trzymac naczynie z nia w misce z goraca woda w czasie nakladania na ciasteczka... Gdyby calkowicie zastygla mozna ja delikatnie podgrzac i dodac ewentualnie kilka dodatkowych kropel goracej wody mieszajac az bedzie gladka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Glazura czekoladowa Bajaderki (bez mleka)
Top
Bottom