Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
glazurowany kurczak klonowy z karmelizowana gruszka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 861125" data-attributes="member: 59"><p>Przepis nadeslany na konkurs MapleLeaf, ktory przylapalam w gazetce sklepowej </p><p></p><p>8 udek z kurczaka b/s, b/k (chodzi o gorna czesc nogi, udko, nie nozke, moze byc z koscia, ale skore zdjac)</p><p>1 lyzka oleju</p><p>1 cebula</p><p>2 twarde gruszki</p><p>3 lyzki syropu klonowego</p><p>1 lyzka sosu sojowego</p><p>1 lyzka delikatnego octu (ryzowy przyprawiony, winny - max 4%) lub soku z cytryny</p><p></p><p>Na rozgrzanym oleju podsmazyc mieso 4-5 minut. Dodac posiekana cebule i podsamzac nastepne 4-5 min do zrumienienia, cebula ma byc lekko brazowa. </p><p>Dodac gruszki, ze skora, pokrojone wzdluz na czastki i podgrzewac mieszajac az gruszki zaczna sie karmelizowac. </p><p>Teraz czas na sos sojowy, syrop klonowy i ocet. Zagotowac, przykryc i na malym gazie poddusic, az kura bedzie gotowa 8-10min.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 861125, member: 59"] Przepis nadeslany na konkurs MapleLeaf, ktory przylapalam w gazetce sklepowej 8 udek z kurczaka b/s, b/k (chodzi o gorna czesc nogi, udko, nie nozke, moze byc z koscia, ale skore zdjac) 1 lyzka oleju 1 cebula 2 twarde gruszki 3 lyzki syropu klonowego 1 lyzka sosu sojowego 1 lyzka delikatnego octu (ryzowy przyprawiony, winny - max 4%) lub soku z cytryny Na rozgrzanym oleju podsmazyc mieso 4-5 minut. Dodac posiekana cebule i podsamzac nastepne 4-5 min do zrumienienia, cebula ma byc lekko brazowa. Dodac gruszki, ze skora, pokrojone wzdluz na czastki i podgrzewac mieszajac az gruszki zaczna sie karmelizowac. Teraz czas na sos sojowy, syrop klonowy i ocet. Zagotowac, przykryc i na malym gazie poddusic, az kura bedzie gotowa 8-10min. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
glazurowany kurczak klonowy z karmelizowana gruszka
Top
Bottom