- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Gniocchi sezamowo-miodowe
gniocchi
szczypior
miód wielokwatowy
sezam
ostra papryka
olej lub oliwa
odrobina masła
olej sezamowy
Gniocchi ugotować na pół miękko. (uważać, by się nie rozgotowały)
W rondelku rozgrzać masło z olejem, przesmażyć łyżkę ziaren sezamu. Dodać szczyptę papryki ostrej (do smaku).
Wsypać gniocchi, smażyć chwilę, mieszając.
Wlać łyżeczkę miodu wielokwiatowego i kilka kropelek oleju sezamowego, wymieszać. Zdjąć z gazu, dodać posiekany szczypior, wymieszać, od razu podawać posypane sezamem.
Smak powinien być miodowo-pikantny.
Podawać jako dodatek lub jako samodzielne danie, z surówką.
Bardzo polecam, SMACZNEGO


gniocchi
szczypior
miód wielokwatowy
sezam
ostra papryka
olej lub oliwa
odrobina masła
olej sezamowy
Gniocchi ugotować na pół miękko. (uważać, by się nie rozgotowały)
W rondelku rozgrzać masło z olejem, przesmażyć łyżkę ziaren sezamu. Dodać szczyptę papryki ostrej (do smaku).
Wsypać gniocchi, smażyć chwilę, mieszając.
Wlać łyżeczkę miodu wielokwiatowego i kilka kropelek oleju sezamowego, wymieszać. Zdjąć z gazu, dodać posiekany szczypior, wymieszać, od razu podawać posypane sezamem.
Smak powinien być miodowo-pikantny.
Podawać jako dodatek lub jako samodzielne danie, z surówką.
Bardzo polecam, SMACZNEGO

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: