Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Gnocchi di polenta
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 17747" data-attributes="member: 49"><p><strong>Gnocchi di polenta </strong> </p><p></p><p>15 dag kaszki kukurydzianej, </p><p>5 łyżek masła, </p><p>1 łyżka posiekanej natki pietruszki, </p><p>0,5 l wody, </p><p>1 łyżeczka soli, </p><p>2 łyżki startego parmezanu, </p><p>1/4 łyżeczki suszonego oregano, </p><p>1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu, </p><p>1/4 łyżeczki suszonej melisy. </p><p></p><p>Wodę posolić i zagotować. Do wrzątku, ciągle mieszając wsypywać powoli kaszkę kukurydzianą. Nadal mieszając gotowć na małym ogniu do powstania gładkiej i zwartej masy. (nie dopuścić do przypalenia). Masę wyłożyć na gładką powierzchnię (np. stolnicę). Rozsmarować na placek o grubości ok. 1,5 cm. Pozostawić do wystygnięcia. Gdy placek zimny pokroić go na kluski o dowolnym kształcie. W żaroodpornym naczyniu ułożyć kluski. Polać je roztopionym masłem. Posypać ziołami i startym parmezanem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni C, do momentu, aż ser się stopi i lekko zrumieni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 17747, member: 49"] [B]Gnocchi di polenta [/B] 15 dag kaszki kukurydzianej, 5 łyżek masła, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 0,5 l wody, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki startego parmezanu, 1/4 łyżeczki suszonego oregano, 1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu, 1/4 łyżeczki suszonej melisy. Wodę posolić i zagotować. Do wrzątku, ciągle mieszając wsypywać powoli kaszkę kukurydzianą. Nadal mieszając gotowć na małym ogniu do powstania gładkiej i zwartej masy. (nie dopuścić do przypalenia). Masę wyłożyć na gładką powierzchnię (np. stolnicę). Rozsmarować na placek o grubości ok. 1,5 cm. Pozostawić do wystygnięcia. Gdy placek zimny pokroić go na kluski o dowolnym kształcie. W żaroodpornym naczyniu ułożyć kluski. Polać je roztopionym masłem. Posypać ziołami i startym parmezanem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni C, do momentu, aż ser się stopi i lekko zrumieni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Gnocchi di polenta
Top
Bottom