Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Gnocchi z batatow i pasternaku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1268485" data-attributes="member: 5590"><p>[ATTACH=full]71906[/ATTACH]</p><p></p><p>Przepis z magazynu Delicious</p><p></p><p>500g pasternaku</p><p>500g batatow</p><p>oliwa z oliwek</p><p></p><p>50g parmezanu</p><p>ok 200g maki</p><p>1 zoltko</p><p>maslo</p><p></p><p>Do podania:</p><p>zielenina</p><p>twardy niebieski ser (typu lazur), rozkruszyc</p><p>orzeszki piniowe</p><p>skwarki dla miesozercow</p><p></p><p>1. Pasternaki i bataty obrac, pokroic w kostke, polac odrobina oliwy i piec w 200C az beda miekkie</p><p>2. Pozwolic im lekko przestygnac, nastepnie zmiksowac blenderem, dodac zoltko, parmezan i make. Wyrobic ciasto.</p><p>3. Z ciasta formowac walki i ciac je na ok 2cm kawalki.</p><p>4. Zagotowac osolona wode. Wrzucac gnocchi partiami, gotowac az wyplyna na wierzch.</p><p>5. Podgrzac na patelni maslo, lekko podsmazyc gnocchi.</p><p>6. Podawac z zielenina, posypane orzeszkami i niebieskim serem i ewentualnie skwarkami.</p><p></p><p>SMACZNEGO</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1268485, member: 5590"] [ATTACH=full]71906[/ATTACH] Przepis z magazynu Delicious 500g pasternaku 500g batatow oliwa z oliwek 50g parmezanu ok 200g maki 1 zoltko maslo Do podania: zielenina twardy niebieski ser (typu lazur), rozkruszyc orzeszki piniowe skwarki dla miesozercow 1. Pasternaki i bataty obrac, pokroic w kostke, polac odrobina oliwy i piec w 200C az beda miekkie 2. Pozwolic im lekko przestygnac, nastepnie zmiksowac blenderem, dodac zoltko, parmezan i make. Wyrobic ciasto. 3. Z ciasta formowac walki i ciac je na ok 2cm kawalki. 4. Zagotowac osolona wode. Wrzucac gnocchi partiami, gotowac az wyplyna na wierzch. 5. Podgrzac na patelni maslo, lekko podsmazyc gnocchi. 6. Podawac z zielenina, posypane orzeszkami i niebieskim serem i ewentualnie skwarkami. SMACZNEGO [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Gnocchi z batatow i pasternaku
Top
Bottom