Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Gnocchi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1395259" data-attributes="member: 1142"><p><strong>1kg ziemniakow, maczystych, np Purple Majesty (jak ponizej)</strong></p><p><strong>250g zwyklej maki</strong></p><p><strong>1 jajo</strong></p><p><strong>sol</strong></p><p></p><p>Ugotowane, wystudzone ziemniaki, przeciskam przez praske. Dodaje sol, make i jajko roztrzepane lekko,mieszam i zagniatam ciasto. Ciasto dziele na czesci i z kazdej roluje walek, dosc cienki, ktory dziele nozem na calowe kawalki. Nastepnie kazdy kawaleczek splaszczam widelcem i i formuje (rolujac) waleczki tak aby odcisniete rowki byly na zewnatrz.</p><p></p><p>W duzym garnku zagotowuje wode z sola i wrzucam do niej kluski partiami. Gdy wyplyna na powierzchnie pozwalam im sie pogotowac chwilke po czym wybieram je cedzakowa lyzka. Wykladam na talerz okraszam lub nie. </p><p>Bardzo smaczne z sosem arrabbiata.</p><p></p><p>W produkcji:</p><p>[ATTACH=full]80165[/ATTACH]</p><p></p><p>Armia klusek:</p><p>[ATTACH=full]80166[/ATTACH]</p><p></p><p>Surowe vs ugotowane:</p><p>[ATTACH=full]80167[/ATTACH]</p><p></p><p>Gotowe:</p><p>[ATTACH=full]80168[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1395259, member: 1142"] [B]1kg ziemniakow, maczystych, np Purple Majesty (jak ponizej) 250g zwyklej maki 1 jajo sol[/B] Ugotowane, wystudzone ziemniaki, przeciskam przez praske. Dodaje sol, make i jajko roztrzepane lekko,mieszam i zagniatam ciasto. Ciasto dziele na czesci i z kazdej roluje walek, dosc cienki, ktory dziele nozem na calowe kawalki. Nastepnie kazdy kawaleczek splaszczam widelcem i i formuje (rolujac) waleczki tak aby odcisniete rowki byly na zewnatrz. W duzym garnku zagotowuje wode z sola i wrzucam do niej kluski partiami. Gdy wyplyna na powierzchnie pozwalam im sie pogotowac chwilke po czym wybieram je cedzakowa lyzka. Wykladam na talerz okraszam lub nie. Bardzo smaczne z sosem arrabbiata. W produkcji: [ATTACH=full]80165[/ATTACH] Armia klusek: [ATTACH=full]80166[/ATTACH] Surowe vs ugotowane: [ATTACH=full]80167[/ATTACH] Gotowe: [ATTACH=full]80168[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Zielono mi
Gnocchi
Top
Bottom