Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Gofry drożdżowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 357222" data-attributes="member: 956"><p><strong><span style="font-size: 26px">Gofry drożdżowe</span></strong></p><p> </p><p><strong>Składniki</strong></p><p>2,25 szkl. mąki,</p><p>3 łyżki cukru,</p><p>1 opakowanie drożdży instant,</p><p>szczypta soli,</p><p>2 szkl. mleka,</p><p>3 duże jajka,</p><p>2,5 dag masła lub margaryny,</p><p>1 łyżeczka aromatu waniliowego (niekoniecznie).</p><p></p><p>W dużej misce wymieszać przesianą mąkę, cukier, drożdże i sól. W rondelku podgrzać połowę mleka z masłem, do momentu, aż masło się rozpuści. Zdjąć z ognia i wymieszać z resztą mleka. Mieszanka powinna być letnia - w razie czego podgrzać troszeczkę. </p><p>Do składników w misce dodać jajka, mleko i aromat. Całość ubić mikserem na gładkie, czyli bez grudek ciasto. Przykryć i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce. Można pod przykryciem schować do lodówki do następnego dnia. Obie wersje sprawdzone, i obie są bardzo ok. </p><p>Upiec gofry na złoty kolor, po czym ozdobić wg własnego pomysłu i uznania. Można posypać cukrem pudrem, można nałożyć bitą śmietanę i obłożyć sosem owocowym .</p><p></p><p><em><span style="color: #000099">Podałam ten przepis, choć może nie powinnam, bo nie znam autora. Ja jeszcze nie robiłam. Jak spróbuję, dodam zdjęcie. </span> </em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 357222, member: 956"] [B][SIZE=12]Gofry drożdżowe[/SIZE][/B] [B]Składniki[/B] 2,25 szkl. mąki, 3 łyżki cukru, 1 opakowanie drożdży instant, szczypta soli, 2 szkl. mleka, 3 duże jajka, 2,5 dag masła lub margaryny, 1 łyżeczka aromatu waniliowego (niekoniecznie). W dużej misce wymieszać przesianą mąkę, cukier, drożdże i sól. W rondelku podgrzać połowę mleka z masłem, do momentu, aż masło się rozpuści. Zdjąć z ognia i wymieszać z resztą mleka. Mieszanka powinna być letnia - w razie czego podgrzać troszeczkę. Do składników w misce dodać jajka, mleko i aromat. Całość ubić mikserem na gładkie, czyli bez grudek ciasto. Przykryć i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce. Można pod przykryciem schować do lodówki do następnego dnia. Obie wersje sprawdzone, i obie są bardzo ok. Upiec gofry na złoty kolor, po czym ozdobić wg własnego pomysłu i uznania. Można posypać cukrem pudrem, można nałożyć bitą śmietanę i obłożyć sosem owocowym . [I][COLOR=#000099]Podałam ten przepis, choć może nie powinnam, bo nie znam autora. Ja jeszcze nie robiłam. Jak spróbuję, dodam zdjęcie. [/COLOR] [/I] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Gofry drożdżowe
Top
Bottom