Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Montignac
Węglowe dania
Gofry lub bliny razowe MM
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sd_silver" data-source="post: 68993" data-attributes="member: 74"><p><strong>Gofry lub bliny razowe MM</strong></p><p></p><p><em>2 szklanki maki pszennej 1850</em></p><p><em>1/2 szklanki mleka 0%</em></p><p><em>3/4 szklanki wody gazowanej</em></p><p><em>2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia</em></p><p><em>szczypta soli</em></p><p><em>słodzik lub fruktoza (mozna pominąć)</em></p><p><em>2 białka ubite na sztywną pianę</em></p><p></p><p>Mąkę zmiksować z mlekiem, woda, proszkiem, osobno ubic białka i wymieszac z ciastem.</p><p>Piec gofry lub na patelni teflonowej na minimalnej ilosci oleju smazyc bliny (lać ciasto na około 1/2 cm).</p><p></p><p>W wersji słodkiej podwać z dżemem mm, joguretm, musami owocowymi.</p><p></p><p>Na słono z warzywami lub np. tzadzyki (jogurt 0%,serek homo 0%, starty i odcisniety ogórek, czosnek, sól, pieprz).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sd_silver, post: 68993, member: 74"] [B]Gofry lub bliny razowe MM[/B] [I]2 szklanki maki pszennej 1850 1/2 szklanki mleka 0% 3/4 szklanki wody gazowanej 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli słodzik lub fruktoza (mozna pominąć) 2 białka ubite na sztywną pianę[/I] Mąkę zmiksować z mlekiem, woda, proszkiem, osobno ubic białka i wymieszac z ciastem. Piec gofry lub na patelni teflonowej na minimalnej ilosci oleju smazyc bliny (lać ciasto na około 1/2 cm). W wersji słodkiej podwać z dżemem mm, joguretm, musami owocowymi. Na słono z warzywami lub np. tzadzyki (jogurt 0%,serek homo 0%, starty i odcisniety ogórek, czosnek, sól, pieprz). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Montignac
Węglowe dania
Gofry lub bliny razowe MM
Top
Bottom