Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Gofry na maślance.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="neteczka" data-source="post: 1533880" data-attributes="member: 33425"><p>Niedawno na&quot;Moich Wypiekach&quot; Dorotuś podała przepis na wspaniałe <a href="http://www.mojewypieki.com/przepis/gofry-na-maslance" target="_blank">gofry.</a>,które na dobre zagościły na naszym stole.</p><p></p><p>Składniki:</p><p>3/4 szklanki mąki pszennej + 2 lekko czubate łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>pół łyżeczki sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia</p><p>2 jajka, białka i żółtka oddzielnie</p><p>3/4 szklanki maślanki lub kefiru</p><p>1/4 szklanki mleka</p><p>50 g masła, roztopionego i przestudzonego(ja zamiennie dodaje 3 łyżki oleju)</p><p>2 łyżki drobnego cukru do wypieków</p><p>szczypta soli</p><p>1 łyżeczka ekstraktu z wanilii</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>Do naczynia wsypać mąkę pszenną, ziemniaczaną, sodę oczyszczoną lub proszek do pieczenia, żółtka, maślankę, mleko, masło, cukier, sól, ekstrakt z wanilii. Zmiksować blenderem do otrzymania bardzo gładkiej masy. </p><p></p><p>W misie miksera ubić białka, do otrzymania sztywnej piany. Pianę dodać do zmiksowanego ciasta, bardzo delikatnie wymieszać, by piana nie opadła (jeśli opadnie, zniszczą się pęcherzyki powietrza i gofry nie urosną).</p><p></p><p>Piec około 3 - 4 minut w rozgrzanej gofrownicy. Wystudzić na kratce.</p><p></p><p>Gofry z tego przepisu są niebywale leciutki,puszyste i wspaniale smakują.Ich wielkim atutem jest także prostota wykonania.</p><p>Gorąco polecam!</p><p></p><p>[ATTACH=full]89712[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]89713[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]89786[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="neteczka, post: 1533880, member: 33425"] Niedawno na"Moich Wypiekach" Dorotuś podała przepis na wspaniałe [URL="http://www.mojewypieki.com/przepis/gofry-na-maslance"]gofry.[/URL],które na dobre zagościły na naszym stole. Składniki: 3/4 szklanki mąki pszennej + 2 lekko czubate łyżki mąki ziemniaczanej pół łyżeczki sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia 2 jajka, białka i żółtka oddzielnie 3/4 szklanki maślanki lub kefiru 1/4 szklanki mleka 50 g masła, roztopionego i przestudzonego(ja zamiennie dodaje 3 łyżki oleju) 2 łyżki drobnego cukru do wypieków szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Wykonanie: Do naczynia wsypać mąkę pszenną, ziemniaczaną, sodę oczyszczoną lub proszek do pieczenia, żółtka, maślankę, mleko, masło, cukier, sól, ekstrakt z wanilii. Zmiksować blenderem do otrzymania bardzo gładkiej masy. W misie miksera ubić białka, do otrzymania sztywnej piany. Pianę dodać do zmiksowanego ciasta, bardzo delikatnie wymieszać, by piana nie opadła (jeśli opadnie, zniszczą się pęcherzyki powietrza i gofry nie urosną). Piec około 3 - 4 minut w rozgrzanej gofrownicy. Wystudzić na kratce. Gofry z tego przepisu są niebywale leciutki,puszyste i wspaniale smakują.Ich wielkim atutem jest także prostota wykonania. Gorąco polecam! [ATTACH=full]89712[/ATTACH] [ATTACH=full]89713[/ATTACH] [ATTACH=full]89786[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Gofry na maślance.
Top
Bottom