Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Gofry z ciasta francuskiego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1458869" data-attributes="member: 2721"><p>Ciasto francuskie ma setki zastosowań. Zrobione z niego gofry są naprawdę pyszne: chrupiące, delikatne, z rozdzielającym się na listki ciastem.To świetny pomysł, kiedy mamy szybko ochotę na coś słodkiego, a nie chcemy piec ciasta. Źródło pomysłu: <a href="http://www.foodista.com/recipe/5T5L2WRS/puff-pastry-waffles-filled-with-fruit-jam#" target="_blank">Foodista.</a></p><p></p><p>[ATTACH=full]84768[/ATTACH]</p><p></p><p>1 opakowanie chłodzonego ciasta francuskiego</p><p>krem czekoladowo - orzechowy typu &quot;nutella&quot; lub gęsta konfitura</p><p></p><p>1. Rozgrzewamy gofrownicę.</p><p>2. Ciasto tniemy na takie kawałki, jakiej wielkości gofry otrzymamy z naszej gofrownicy x 2, czyli 1 gofr to 2 warstwy ciasta.</p><p><em>(u mnie wychodzą gofry o wielkości 21 x 22 cm, zatem 1 ciasto francuskie tnę na 3 pasy, każdy o szerokości ok. 21 cm i długości ok. 44 cm.)</em></p><p><em>[ATTACH=full]84769[/ATTACH]</em></p><p><em></em></p><p><em></em>Połowę kawałka ciasta smarujemy cienko (bo inaczej wycieknie) nutellą lub konfiturą. Pieczemy w gofrownicy na złoto.</p><p></p><p>3. Przed jedzeniem pozwalamy gofrom przestygnąć kilka minut na kratce do studzenia (dostęp powietrza zapewnia chrupkość).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1458869, member: 2721"] Ciasto francuskie ma setki zastosowań. Zrobione z niego gofry są naprawdę pyszne: chrupiące, delikatne, z rozdzielającym się na listki ciastem.To świetny pomysł, kiedy mamy szybko ochotę na coś słodkiego, a nie chcemy piec ciasta. Źródło pomysłu: [URL="http://www.foodista.com/recipe/5T5L2WRS/puff-pastry-waffles-filled-with-fruit-jam#"]Foodista.[/URL] [ATTACH=full]84768[/ATTACH] 1 opakowanie chłodzonego ciasta francuskiego krem czekoladowo - orzechowy typu "nutella" lub gęsta konfitura 1. Rozgrzewamy gofrownicę. 2. Ciasto tniemy na takie kawałki, jakiej wielkości gofry otrzymamy z naszej gofrownicy x 2, czyli 1 gofr to 2 warstwy ciasta. [I](u mnie wychodzą gofry o wielkości 21 x 22 cm, zatem 1 ciasto francuskie tnę na 3 pasy, każdy o szerokości ok. 21 cm i długości ok. 44 cm.) [ATTACH=full]84769[/ATTACH] [/I]Połowę kawałka ciasta smarujemy cienko (bo inaczej wycieknie) nutellą lub konfiturą. Pieczemy w gofrownicy na złoto. 3. Przed jedzeniem pozwalamy gofrom przestygnąć kilka minut na kratce do studzenia (dostęp powietrza zapewnia chrupkość). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Gofry z ciasta francuskiego
Top
Bottom