Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Gofry z cukinii/kabaczka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="zauberi" data-source="post: 1173740" data-attributes="member: 23623"><p>Przepis pochodzi z bloga The perfect Pantry<a href="http://www.theperfectpantry.com/2011/08/recipe-for-zucchini-waffles.html" target="_blank">gofry z cukinii</a></p><p></p><p> 2 średnie cukinie,</p><p> 1,5 szklanki mąki,</p><p> 1 łyżka proszku do pieczenia,</p><p> 1 łyżeczka soli,</p><p> 1 łyżeczka cynamonu,</p><p> 1/3 szklanka cukru,</p><p> 1,5 szklanki mleka,</p><p> 2 duże jajka,</p><p> 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii</p><p> </p><p></p><p>Zetrzyj cukinię na tarce o dużych oczkach. Przełóż na sitko, posyp solą. Niech sok z cukinii ścieka przez 30 minut. Opłucz pod zimną wodą, wyciśnij całą wodę, przełóż na ręcznik papierowy. Wyciśnij mocno. Nagrzej gofrownicę.</p><p></p><p>W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, odrobinę soli, cynamon i cukier. Wymieszaj. W drugiej misce wymieszaj mleko, jajka i ekstrakt waniliowy. Dodaj suche składniki dobrze wymieszaj. Dodaj cukinię i zmiksuj. Piecz gofry ok. 5 minut każdy (aż będą złote). Podawaj gorące!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="zauberi, post: 1173740, member: 23623"] Przepis pochodzi z bloga The perfect Pantry[URL="http://www.theperfectpantry.com/2011/08/recipe-for-zucchini-waffles.html"]gofry z cukinii[/URL] 2 średnie cukinie, 1,5 szklanki mąki, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka cynamonu, 1/3 szklanka cukru, 1,5 szklanki mleka, 2 duże jajka, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Zetrzyj cukinię na tarce o dużych oczkach. Przełóż na sitko, posyp solą. Niech sok z cukinii ścieka przez 30 minut. Opłucz pod zimną wodą, wyciśnij całą wodę, przełóż na ręcznik papierowy. Wyciśnij mocno. Nagrzej gofrownicę. W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, odrobinę soli, cynamon i cukier. Wymieszaj. W drugiej misce wymieszaj mleko, jajka i ekstrakt waniliowy. Dodaj suche składniki dobrze wymieszaj. Dodaj cukinię i zmiksuj. Piecz gofry ok. 5 minut każdy (aż będą złote). Podawaj gorące! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Gofry z cukinii/kabaczka*
Top
Bottom