Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Gofry z ziemniaków i boczku na drożdżach*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1490810" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Gofry z ziemniaków i boczku na drożdżach</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]86805[/ATTACH]</p><p></p><p>800 g ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków.</p><p>1 cebula posiekana w drobną kostkę</p><p>250 g mąki</p><p>20 g drożdży</p><p>350 ml ciepłego mleka</p><p>1 jajko</p><p>150 g pociętego w kosteczkę wędzonego boczki</p><p>natka pietruszki drobno posiekana</p><p>sól i pieprz.</p><p></p><p>1. Drożdże rozpuszczamy w mleku. Dodajemy do ziemniaków. Do nich także dodajemy, wszystkie pozostałe składniki. Solimy i pieprzymy i dokładnie wyrabiamy jakieś 4-5 minut. Odstawiamy do wyrośnięcia na 45 minut.</p><p>2. Smarując za każdym razem, odrobinką oleju gofrownicę, smażymy na niej gofry (ok 6-7 minut)</p><p></p><p>ps 1 Chcąc by gofry wyglądały bardziej bogato, smarujemy je serem (100g) rozmieszanym z kwaśną śmietaną (100g) i doprawionym pieprzem. A jeżeli na ser położymy plasterek szynki i przełożymy go drugim tostem , to mamy wtedy bardzo smaczną kanapkę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1490810, member: 140"] [SIZE=14][B]Gofry z ziemniaków i boczku na drożdżach[/B][/SIZE] [ATTACH=full]86805[/ATTACH] 800 g ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków. 1 cebula posiekana w drobną kostkę 250 g mąki 20 g drożdży 350 ml ciepłego mleka 1 jajko 150 g pociętego w kosteczkę wędzonego boczki natka pietruszki drobno posiekana sól i pieprz. 1. Drożdże rozpuszczamy w mleku. Dodajemy do ziemniaków. Do nich także dodajemy, wszystkie pozostałe składniki. Solimy i pieprzymy i dokładnie wyrabiamy jakieś 4-5 minut. Odstawiamy do wyrośnięcia na 45 minut. 2. Smarując za każdym razem, odrobinką oleju gofrownicę, smażymy na niej gofry (ok 6-7 minut) ps 1 Chcąc by gofry wyglądały bardziej bogato, smarujemy je serem (100g) rozmieszanym z kwaśną śmietaną (100g) i doprawionym pieprzem. A jeżeli na ser położymy plasterek szynki i przełożymy go drugim tostem , to mamy wtedy bardzo smaczną kanapkę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Gofry z ziemniaków i boczku na drożdżach*
Top
Bottom