Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Gołąbki z kaszą gryczaną i twarogiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1246889" data-attributes="member: 692"><p><strong>Nadzienie</strong></p><p>1/2 szklanki kaszy gryczanej palonej</p><p>3/4 szklanki wody</p><p>1łyżka masła</p><p>sól, łyżka płaska suszonej mięty</p><p>1 opakowanie 200 g twarożku wiejskiego ( ziarnisty)</p><p>W garnku rozpuścić masło, wsypać suchą kaszę i wymieszać, żeby każde ziarenko pokryło się tłuszczem. Dodać miętę i sól, wymieszać. Zalać gorącą wodą, raz zamieszać, przykryć i na malutkim ogniu zostawić na 15 min. Kasza powinna być niedogotowana. Kiedy przestygnie wymieszać z twarogiem , doprawić do smaku solą i pieprzem.</p><p></p><p>[ATTACH=full]70504[/ATTACH]</p><p></p><p>Główkę kapusty pekińskiej obrać z wierzchnich brzydkich liści, odciąć połowę główki tak, by grube części liścia zostały razem (<a href="http://http://kulinarki.blogspot.com/2009/10/kapusta-duszona-na-czerwono.html" target="_blank">odłożyć na kapustę duszoną na czerwono</a>). Delikatne połówki zanurzać we wrzątku by lekko zmiękły i zawijać gołąbki.</p><p></p><p>[ATTACH=full]70503[/ATTACH]</p><p></p><p>Garnek najpierw naoliwiłam, potem wyłożyłam liśćmi kiszonej kapusty, ułożyłam zawijańce i na wierzch dałam kawałki kiszonej kapusty. Podlałam wodą i niech się duszą. Podałam ze śmietaną.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1246889, member: 692"] [B]Nadzienie[/B] 1/2 szklanki kaszy gryczanej palonej 3/4 szklanki wody 1łyżka masła sól, łyżka płaska suszonej mięty 1 opakowanie 200 g twarożku wiejskiego ( ziarnisty) W garnku rozpuścić masło, wsypać suchą kaszę i wymieszać, żeby każde ziarenko pokryło się tłuszczem. Dodać miętę i sól, wymieszać. Zalać gorącą wodą, raz zamieszać, przykryć i na malutkim ogniu zostawić na 15 min. Kasza powinna być niedogotowana. Kiedy przestygnie wymieszać z twarogiem , doprawić do smaku solą i pieprzem. [ATTACH=full]70504[/ATTACH] Główkę kapusty pekińskiej obrać z wierzchnich brzydkich liści, odciąć połowę główki tak, by grube części liścia zostały razem ([URL="http://http://kulinarki.blogspot.com/2009/10/kapusta-duszona-na-czerwono.html"]odłożyć na kapustę duszoną na czerwono[/URL]). Delikatne połówki zanurzać we wrzątku by lekko zmiękły i zawijać gołąbki. [ATTACH=full]70503[/ATTACH] Garnek najpierw naoliwiłam, potem wyłożyłam liśćmi kiszonej kapusty, ułożyłam zawijańce i na wierzch dałam kawałki kiszonej kapusty. Podlałam wodą i niech się duszą. Podałam ze śmietaną. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Gołąbki z kaszą gryczaną i twarogiem
Top
Bottom