Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Gołąbki z ryby*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1284478" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Gołąbki z ryby</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]72872[/ATTACH]</p><p></p><p>1 kg filety ryby</p><p>200 g wędzonego łososia</p><p>300 g ugotowanego ryżu</p><p>8 suszonych pomidorów w oliwie</p><p>8 liście szałwii</p><p>2 jajka</p><p>100 ml śmietany</p><p>główka kapusty włoskiej</p><p>sól i pieprz ( po dobrej łyżeczce)</p><p></p><p>Sos</p><p>800 g pomidorów z puszki</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>1 cebula posiekana byle jak</p><p>kilka listków laurowych</p><p></p><p>1.Rybę kroimy w kostkę, dodajemy jajka i śmietanę,posiekane szałwię, łososia i suszone pomidory oraz ryż. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.</p><p>2.Liście kapusty sparzamy we wrzątku. Odcinamy najgrubsze części listka. </p><p>3.Na liść kapusty nakładamy farsz i zwijamy jak gołąbki.</p><p>4.Wszystkie składniki na sos podgrzewamy, doprawiamy przyprawami i miksujemy. (bez listków laurowych)</p><p>5.Gołąbki układamy w garnku i zalewamy pomidorowym sosem. Dusimy ma małym ogniu prze około 1 godzny ( można wsadzić do piekarnika i dusić przez 45 minut w temp 160 stopni)</p><p></p><p>Ps1 Z pozostałego nadzienia można usmażyć ryżowo-rybne kotleciki - do farszu dodam kilka łyżek oliwki z suszonych pomidorów by lepiej się formowały</p><p>[ATTACH=full]72873[/ATTACH]</p><p>Ps2 Przepis pochodz z : <a href="http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_0-0-5648_golabki-z-ryby.html" target="_blank">http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_...bki-z-ryby.html</a> i jest po prostu boski</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1284478, member: 140"] [SIZE=14][B]Gołąbki z ryby[/B][/SIZE] [ATTACH=full]72872[/ATTACH] 1 kg filety ryby 200 g wędzonego łososia 300 g ugotowanego ryżu 8 suszonych pomidorów w oliwie 8 liście szałwii 2 jajka 100 ml śmietany główka kapusty włoskiej sól i pieprz ( po dobrej łyżeczce) Sos 800 g pomidorów z puszki 3 ząbki czosnku 1 cebula posiekana byle jak kilka listków laurowych 1.Rybę kroimy w kostkę, dodajemy jajka i śmietanę,posiekane szałwię, łososia i suszone pomidory oraz ryż. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 2.Liście kapusty sparzamy we wrzątku. Odcinamy najgrubsze części listka. 3.Na liść kapusty nakładamy farsz i zwijamy jak gołąbki. 4.Wszystkie składniki na sos podgrzewamy, doprawiamy przyprawami i miksujemy. (bez listków laurowych) 5.Gołąbki układamy w garnku i zalewamy pomidorowym sosem. Dusimy ma małym ogniu prze około 1 godzny ( można wsadzić do piekarnika i dusić przez 45 minut w temp 160 stopni) Ps1 Z pozostałego nadzienia można usmażyć ryżowo-rybne kotleciki - do farszu dodam kilka łyżek oliwki z suszonych pomidorów by lepiej się formowały [ATTACH=full]72873[/ATTACH] Ps2 Przepis pochodz z : [URL="http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_0-0-5648_golabki-z-ryby.html"]http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_...bki-z-ryby.html[/URL] i jest po prostu boski [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Gołąbki z ryby*
Top
Bottom