Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Gołąbki z żurkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1622188" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Gołąbki z żurkiem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]96128[/ATTACH]</p><p></p><p>2 kg mięsa wieprzowego (karczku)</p><p>500 g ryżu</p><p>Po 5 suszonych pomidorów i grzybów</p><p>4 większe cebule</p><p>50 g masła</p><p>2 jajka</p><p>Po kopiastej łyżce pieprzu i suszonego koperku</p><p>4 łyżeczki soli</p><p>1 dużą główkę włoskiej kapusty</p><p>2 paszki żurku w proszku</p><p>100 bekonu</p><p></p><p>1.Ryż zalewamy 1 l wody, dodajemy łyżeczkę soli , przykrywamy, całość zagotowujemy, wyłączamy ogień i pozostawiamy na ok 12 minut. Pod koniec delikatnie rozgarniamy w garnku ryż widelcem. Studzimy.</p><p>2.Mięso mielone mielimy wraz z pokrojonymi ile się da pomidorami i grzybami.</p><p>3.Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle przez 3 minuty.</p><p>4.Ostudzony ryż, mięso mielone,3 łyżeczki soli, pieprz i koperek, cebulę i jajka dobrze wyrabiamy.</p><p>5.Gotujemy wodę w dużym garnku. Z kapusty wykrawamy głąb i wrzucamy do gorącej wody. Odrywamy listek po listku.</p><p>6.Na zblanszowany liść kapusty nakładamy łyżkę farszu i zawijamy. Układamy w gęślarce.</p><p>7.Plasterki bekonu kroimy w kostkę. Zurek przygotowujemy wg recepty i dodajemy pokrojony bekon. Przygotowanym żurkiem zalewam ułożone gołąbki. Przykrywamy. Pieczemy w temp 200 stopni przez 1,5 godzin.</p><p></p><p>PS1.Inspiratorką przepisu jest Teresa P.</p><p>PS2.Gołąbki dużo nie tracą po zamrożeniu , więc zamrażamy zbyteczne. ( nie dodajemy sosu).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1622188, member: 140"] [SIZE=14][B]Gołąbki z żurkiem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]96128[/ATTACH] 2 kg mięsa wieprzowego (karczku) 500 g ryżu Po 5 suszonych pomidorów i grzybów 4 większe cebule 50 g masła 2 jajka Po kopiastej łyżce pieprzu i suszonego koperku 4 łyżeczki soli 1 dużą główkę włoskiej kapusty 2 paszki żurku w proszku 100 bekonu 1.Ryż zalewamy 1 l wody, dodajemy łyżeczkę soli , przykrywamy, całość zagotowujemy, wyłączamy ogień i pozostawiamy na ok 12 minut. Pod koniec delikatnie rozgarniamy w garnku ryż widelcem. Studzimy. 2.Mięso mielone mielimy wraz z pokrojonymi ile się da pomidorami i grzybami. 3.Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle przez 3 minuty. 4.Ostudzony ryż, mięso mielone,3 łyżeczki soli, pieprz i koperek, cebulę i jajka dobrze wyrabiamy. 5.Gotujemy wodę w dużym garnku. Z kapusty wykrawamy głąb i wrzucamy do gorącej wody. Odrywamy listek po listku. 6.Na zblanszowany liść kapusty nakładamy łyżkę farszu i zawijamy. Układamy w gęślarce. 7.Plasterki bekonu kroimy w kostkę. Zurek przygotowujemy wg recepty i dodajemy pokrojony bekon. Przygotowanym żurkiem zalewam ułożone gołąbki. Przykrywamy. Pieczemy w temp 200 stopni przez 1,5 godzin. PS1.Inspiratorką przepisu jest Teresa P. PS2.Gołąbki dużo nie tracą po zamrożeniu , więc zamrażamy zbyteczne. ( nie dodajemy sosu). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Gołąbki z żurkiem
Top
Bottom