Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
gołąbki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni77" data-source="post: 38740" data-attributes="member: 73"><p>składniki</p><p>duża główka kapusty,(moze być włoska albo biała)</p><p>pieprz, </p><p>3kostki bulionowe,</p><p>sól,</p><p>1,5 kg mięsa mielonego mieszanego,</p><p>pieprz kajeński,</p><p>pieprz</p><p>smalec ze skwarkami,</p><p>duża cebula,</p><p>3/4 kg ryżu,</p><p>4pomidory,</p><p>maggi</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>kapuste sparzyć i oddzielić poszczególne liscie. Głębie ściać tak aby liscie były plaskie i wiotkie.</p><p>Cebulę posiekać i podsmażyc na smalcu ze skwarkami dodać mięso (na raty bo chyba nie dysponujemy takimi patelniami) podsmażyć leciutko popieprzyc, posolić. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie.Połaczyc ryż z mięsem ,dopieprzyc ,dosolic ,pomaggować,ma byc wilgotne od tłuszczu.</p><p>Farsz zawijać w liście ...a świastak siedzi i je zawija...Dno garnków wyścielić liśmi kapusty układać gołabki ciasno.Wrzucic po kawałku pomidora obranego ze skórki i podloać woda z rozpuszczona kostka bulionowa max. do połowy garnka (płynu przybędzie bo i kapusta puści i farsz odda). Nakryć gołabki liściem i pokrywką.Dusić conajmniej 2 godziny. Ja ten proces odbywalm w piekarniku w ok 180stopniach , co jakis czas polewam liście żeby się nie spaliły , polewam tym co sie w garze utworzyło . #/4 czasu robię to tylko na dolnej grzałce</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni77, post: 38740, member: 73"] składniki duża główka kapusty,(moze być włoska albo biała) pieprz, 3kostki bulionowe, sól, 1,5 kg mięsa mielonego mieszanego, pieprz kajeński, pieprz smalec ze skwarkami, duża cebula, 3/4 kg ryżu, 4pomidory, maggi sposób przygotowania kapuste sparzyć i oddzielić poszczególne liscie. Głębie ściać tak aby liscie były plaskie i wiotkie. Cebulę posiekać i podsmażyc na smalcu ze skwarkami dodać mięso (na raty bo chyba nie dysponujemy takimi patelniami) podsmażyć leciutko popieprzyc, posolić. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie.Połaczyc ryż z mięsem ,dopieprzyc ,dosolic ,pomaggować,ma byc wilgotne od tłuszczu. Farsz zawijać w liście ...a świastak siedzi i je zawija...Dno garnków wyścielić liśmi kapusty układać gołabki ciasno.Wrzucic po kawałku pomidora obranego ze skórki i podloać woda z rozpuszczona kostka bulionowa max. do połowy garnka (płynu przybędzie bo i kapusta puści i farsz odda). Nakryć gołabki liściem i pokrywką.Dusić conajmniej 2 godziny. Ja ten proces odbywalm w piekarniku w ok 180stopniach , co jakis czas polewam liście żeby się nie spaliły , polewam tym co sie w garze utworzyło . #/4 czasu robię to tylko na dolnej grzałce [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
gołąbki*
Top
Bottom