Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Gołąbki*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Dorotaxx" data-source="post: 688476" data-attributes="member: 7658"><p>2 średnie główki kapusty lub jedna duża </p><p>kilo ryżu</p><p>1,5 kg. mięsa mielonego</p><p>2 łyżki octu</p><p>łyżka soli</p><p>przyprawy</p><p></p><p>W kapuście wyciąć głąb</p><p></p><p></p><p></p><p>Kapuste włożyć do dużego garnka, zalać wodą, wsypać łyżkę soli i 2 łyżki octu ( ocet chroni liscie kapusty przed pękaniem) . Gotować aż liście będą miękkie </p><p></p><p>Kilo ryżu ugotować , ostudzić.</p><p></p><p>Surowe mięso wymieszać z ryżem, doprawić do smaku. </p><p></p><p>Farsz zawijać w liście . Garnek polać olejem, położyć w garnku liście kapusty a na liście gołąbki.</p><p></p><p>sos:</p><p></p><p>słoiczek przecieru pomidorowego</p><p>3 łyzki śmietany</p><p>cebula</p><p>olej</p><p>mąka</p><p></p><p>Cebulke pokroić w kosteczke, podsmażyć na oleju, podać koncentrat pomidorowy, kiedy sie zagotuje dodać śmietane ciągle mieszając. Wlać wode . Pogotować wszystko razem ,zagęścić mąką rozmieszaną z wodą</p><p></p><p>przykryć gołąbki liśćmi i polac troszke sosem pomidorowym.</p><p></p><p></p><p>dusić gołąbki w piekarniku nagrzanym do 100 - 150 st. aż do momentu kiedy będą miękkie.</p><p></p><p>Podawać polane sosem.[/b]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Dorotaxx, post: 688476, member: 7658"] 2 średnie główki kapusty lub jedna duża kilo ryżu 1,5 kg. mięsa mielonego 2 łyżki octu łyżka soli przyprawy W kapuście wyciąć głąb Kapuste włożyć do dużego garnka, zalać wodą, wsypać łyżkę soli i 2 łyżki octu ( ocet chroni liscie kapusty przed pękaniem) . Gotować aż liście będą miękkie Kilo ryżu ugotować , ostudzić. Surowe mięso wymieszać z ryżem, doprawić do smaku. Farsz zawijać w liście . Garnek polać olejem, położyć w garnku liście kapusty a na liście gołąbki. sos: słoiczek przecieru pomidorowego 3 łyzki śmietany cebula olej mąka Cebulke pokroić w kosteczke, podsmażyć na oleju, podać koncentrat pomidorowy, kiedy sie zagotuje dodać śmietane ciągle mieszając. Wlać wode . Pogotować wszystko razem ,zagęścić mąką rozmieszaną z wodą przykryć gołąbki liśćmi i polac troszke sosem pomidorowym. dusić gołąbki w piekarniku nagrzanym do 100 - 150 st. aż do momentu kiedy będą miękkie. Podawać polane sosem.[/b] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Gołąbki*
Top
Bottom