Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Golonka z kapustą i grochem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Baśka" data-source="post: 27068" data-attributes="member: 18"><p>Golonka leży w specjalnej zalewie zwanej peklówką, a składa się ona m.in z wody, soli, przypraw i odrobiny cukru. Wodę gotuje się z solą i cukrem. Do garnka np kamiennego, wkłada się golonkę, przyprawy i wlewa przygotowaną zalewę, trzyma się w chłodnym, ciemnym miejscu 4-5 dni. Po tym okresie golonkę trzeba wyjąć przepłukać a następnie ugotować lub upiec. Wiem, że można zapeklować w słoikach inne mięso zapasteryzować i wychodzi coś w rodzaju domowej konserwy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Baśka, post: 27068, member: 18"] Golonka leży w specjalnej zalewie zwanej peklówką, a składa się ona m.in z wody, soli, przypraw i odrobiny cukru. Wodę gotuje się z solą i cukrem. Do garnka np kamiennego, wkłada się golonkę, przyprawy i wlewa przygotowaną zalewę, trzyma się w chłodnym, ciemnym miejscu 4-5 dni. Po tym okresie golonkę trzeba wyjąć przepłukać a następnie ugotować lub upiec. Wiem, że można zapeklować w słoikach inne mięso zapasteryzować i wychodzi coś w rodzaju domowej konserwy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Golonka z kapustą i grochem
Top
Bottom