- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Z okazji Festiwalu zorganizowanego przez Pinos "W kuchni panny Marple", którego ideą jest przygotowanie potraw pojawiających się w książkach bądź filmach kryminalnych, przygotowałam Gorącą Czekoladę, która tak chętnie pijał Hercules Poirot.
375 ml mleka
125 ml śmietanki UHT 12%
tabliczka gorzkiej czekolady
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta cynamonu
Do rondelka wlać mleko, śmietankę i dodać czekoladę podzieloną na kostki oraz cynamon. Co jakiś czas zamieszać, by się rozpuściła. Zagotować. Spienić w rondlu spieniaczem do mleka i przelać do filizanek.

375 ml mleka
125 ml śmietanki UHT 12%
tabliczka gorzkiej czekolady
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta cynamonu
Do rondelka wlać mleko, śmietankę i dodać czekoladę podzieloną na kostki oraz cynamon. Co jakiś czas zamieszać, by się rozpuściła. Zagotować. Spienić w rondlu spieniaczem do mleka i przelać do filizanek.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: