Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Gorąca Czekolada *
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 829002" data-attributes="member: 2721"><p><em>Z okazji Festiwalu zorganizowanego przez Pinos <a href="http://piniowe.blogspot.com/2009/01/w-kuchni-panny-marple.html" target="_blank">&quot;W kuchni panny Marple&quot;</a>, którego ideą jest przygotowanie potraw pojawiających się w książkach bądź filmach kryminalnych, przygotowałam Gorącą Czekoladę, która tak chętnie pijał Hercules Poirot.</em></p><p><em></em></p><p>[ATTACH=full]39011[/ATTACH]</p><p></p><p>375 ml mleka</p><p>125 ml śmietanki UHT 12%</p><p>tabliczka gorzkiej czekolady</p><p>1 łyżeczka cukru waniliowego</p><p>szczypta cynamonu</p><p></p><p></p><p>Do rondelka wlać mleko, śmietankę i dodać czekoladę podzieloną na kostki oraz cynamon. Co jakiś czas zamieszać, by się rozpuściła. Zagotować. Spienić w rondlu spieniaczem do mleka i przelać do filizanek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 829002, member: 2721"] [I]Z okazji Festiwalu zorganizowanego przez Pinos [URL="http://piniowe.blogspot.com/2009/01/w-kuchni-panny-marple.html"]"W kuchni panny Marple"[/URL], którego ideą jest przygotowanie potraw pojawiających się w książkach bądź filmach kryminalnych, przygotowałam Gorącą Czekoladę, która tak chętnie pijał Hercules Poirot. [/I] [ATTACH=full]39011[/ATTACH] 375 ml mleka 125 ml śmietanki UHT 12% tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta cynamonu Do rondelka wlać mleko, śmietankę i dodać czekoladę podzieloną na kostki oraz cynamon. Co jakiś czas zamieszać, by się rozpuściła. Zagotować. Spienić w rondlu spieniaczem do mleka i przelać do filizanek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Gorąca Czekolada *
Top
Bottom