Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
gorfy lekkie i chrupiace na kwasnej smietanie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 553092" data-attributes="member: 231"><p>przpeis jest moja kompilacja kilku przepisow (m.in altona browna i arta smitha), ktore znalazlam szukajac sposobu na wykorzystanie szklanki kwasnej smietany.</p><p></p><p></p><p>1 szklanka mleka </p><p>1 szklanka śmietany kwaśnej</p><p>2 żółtka</p><p>3 łyżki oleju </p><p></p><p>1 łyżka cukru waniliowego</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>1 1/2 szlanki maki</p><p>1 łyżeczka sody</p><p>1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej (mozna pominąć)</p><p></p><p>2 białka, ubite na miękką pianę.</p><p></p><p></p><p>Dobrze połączyć mokre składniki. Dobrze wymieszać suche. Połączyć suche z mokrymi - ale nie za długo (jak z muffinkami!). Wmieszać delikatnie pianę z białek</p><p></p><p>gofry są bardzo lekkie, chupiące i pyszne w środku. Można się było spodziewać, bo śmietana dobrze wpływa na naleśniki (przepis Neli Rubinstein) i na pankejki (przepis Iny Garten podany przez Paulę). Bardzo polecam. Nie mialam jak zrobić zdjecia, ale napewno to uzupełnię, bo z pewnością niebawem je powtórzę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 553092, member: 231"] przpeis jest moja kompilacja kilku przepisow (m.in altona browna i arta smitha), ktore znalazlam szukajac sposobu na wykorzystanie szklanki kwasnej smietany. 1 szklanka mleka 1 szklanka śmietany kwaśnej 2 żółtka 3 łyżki oleju 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2 szlanki maki 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej (mozna pominąć) 2 białka, ubite na miękką pianę. Dobrze połączyć mokre składniki. Dobrze wymieszać suche. Połączyć suche z mokrymi - ale nie za długo (jak z muffinkami!). Wmieszać delikatnie pianę z białek gofry są bardzo lekkie, chupiące i pyszne w środku. Można się było spodziewać, bo śmietana dobrze wpływa na naleśniki (przepis Neli Rubinstein) i na pankejki (przepis Iny Garten podany przez Paulę). Bardzo polecam. Nie mialam jak zrobić zdjecia, ale napewno to uzupełnię, bo z pewnością niebawem je powtórzę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
gorfy lekkie i chrupiace na kwasnej smietanie
Top
Bottom