Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Gougeres czyli ptysie serowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 798724" data-attributes="member: 956"><p>Zrobiłam na próbę z 1/2 porcji. Kulki robiłam gałkownicą o średnicy 30 mm. Kilka razy w trakcie maczałam w oleju, bo jednak ciasto jest dość kleiste. Na blasze posmarowałam jajkiem rozbełtnym z łyżką wody, nie posypywałam już niczym.</p><p></p><p>[ATTACH=full]36824[/ATTACH] [ATTACH=full]36825[/ATTACH]</p><p></p><p>Oczywiście nie miałam w lodówce sera gruyere tylko zwyklą goudę. Po zrobieniu wiem, że to musi być bardziej wyrazisty w smaku ser. Ale mimo braku właściwego sera ptysie są bardzo dobre. </p><p></p><p>Dzięki Dziuniu za kolejny fajny przepis.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 798724, member: 956"] Zrobiłam na próbę z 1/2 porcji. Kulki robiłam gałkownicą o średnicy 30 mm. Kilka razy w trakcie maczałam w oleju, bo jednak ciasto jest dość kleiste. Na blasze posmarowałam jajkiem rozbełtnym z łyżką wody, nie posypywałam już niczym. [ATTACH=full]36824[/ATTACH] [ATTACH=full]36825[/ATTACH] Oczywiście nie miałam w lodówce sera gruyere tylko zwyklą goudę. Po zrobieniu wiem, że to musi być bardziej wyrazisty w smaku ser. Ale mimo braku właściwego sera ptysie są bardzo dobre. Dzięki Dziuniu za kolejny fajny przepis. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Gougeres czyli ptysie serowe
Top
Bottom