- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
800g arbuza
1 lyzka cukru pudru
1 lyzeczka soku z cytryny
Arbuza oczyscic i pokroic na male kawalki. Zmiksowac w malakserze z cytryna i cukrem.
Przelozyc do pojemnika, przykryc i wstawic do zamrazalnika na 2 godziny mieszajac od czasu do czasu.
Po tym czasie, kiedy czesciowo zamarznie jeszcze raz zmiksowac do calkowitego rozkruszenia.
Wlozyc z powrotem do pojemnika i mrozic 3 godziny.
Wyjac do odtajania 10 min przed podaniem. Skrobac lyzka tak, by uzyskac cos podobnego w konsystencji sniegu, podawac bardzo szybko przybrane owocami.
doskonale na upaly
1 lyzka cukru pudru
1 lyzeczka soku z cytryny
Arbuza oczyscic i pokroic na male kawalki. Zmiksowac w malakserze z cytryna i cukrem.
Przelozyc do pojemnika, przykryc i wstawic do zamrazalnika na 2 godziny mieszajac od czasu do czasu.
Po tym czasie, kiedy czesciowo zamarznie jeszcze raz zmiksowac do calkowitego rozkruszenia.
Wlozyc z powrotem do pojemnika i mrozic 3 godziny.
Wyjac do odtajania 10 min przed podaniem. Skrobac lyzka tak, by uzyskac cos podobnego w konsystencji sniegu, podawac bardzo szybko przybrane owocami.
doskonale na upaly