Grapefruit na ciepło z sosem cynamonowym

anuc

Member
Maj 17, 2008
908
0
0
Zrobiłam jako falstart tygodnia skandynawskiego
icon_smile.gif
Przepis znalazłam tutaj.

2 czerwone grapefruity
3 łyżeczki brązowego cukru

sos:
2dl śmietanki do kawy
4 żółtka
0.5dl cukru
cynamon

Wymieszać składniki w rondlu, zagotować aż zgęstnieje, ostudzić. Połówki grapefruitów posypać cukrem i piec w 200 stopniach ok 10minut. Podawać na gorąco, z zimnym sosem cynamonowym. Pycha
icon_smile.gif

Załączniki

• 100_9293.jpg
    100_9293.jpg
    88.3 KB · Wyświetleń: 0

Cynamon

Member
Lut 5, 2009
771
0
0
Uwielbiam grejpfruty i cynamon, więc nie ma opcji, żeby mi nie smakowało. Jednak zawsze mam problemy z jedzeniem grejpfrutów tak podanych, dlatego najczęściej filetuję.
A więc czy upieczone grejpfruty są wygodniejsze w takiej formie spożywania, jak na obrazku? Bo mi się nie widzi babranie się ze skórką i wydziobywanie owoca z niej
icon_razz.gif

anuc

Member
Maj 17, 2008
908
0
0
Cynamon @ 11 Feb 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=821520Uwielbiam grejpfruty i cynamon, więc nie ma opcji, żeby mi nie smakowało. Jednak zawsze mam problemy z jedzeniem grejpfrutów tak podanych, dlatego najczęściej filetuję.
A więc czy upieczone grejpfruty są wygodniejsze w takiej formie spożywania, jak na obrazku? Bo mi się nie widzi babranie się ze skórką i wydziobywanie owoca z niej icon_razz.gif
W sumie różnicy w wygodzie nie zauważyłam... Wg moich długoletnich obserwacji ;) podstawa sukcesu przy jedzeniu grapefruita to odpowiedni łyżeczka - dość głęboka z cienkimi brzegami i stosunkowo wąska :D

atina

Member
Lut 27, 2008
961
3
0
Pyszna propozycja
lecker.gif
Chociaż ja zapiekałam grapefruita odrobinę inaczej
icon_mrgreen.gif

grapefruit_w_sosie.jpg

Załączniki

• grapefruit_w_sosie.jpg
    grapefruit_w_sosie.jpg
    44.9 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy