Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
grecki chleb na zakwasie - Pan de Horiadaki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 576067" data-attributes="member: 232"><p>do tego chleba, zeby byl tak lekki, powinna byc uzyta maka wysokoproteinowa, tzn zawierajaca duza ilosc bialka. Ja uzylam luksusowej lubelli, ktora spelnia te warunki. jezeli uzyjesz maki 650, to nie asiagniesz takiego efektu puszystosci, ale to nie znaczy ze chleb wyjdzie zly. po prostu bedzie troche inny.</p><p></p><p>jesli chodzi o wyrastania w lodowce, to mozna zrobic z kazdym chlebem w ostatniej fazie wyrastania. tzn zamiast ostatnich 4-5 godzin wyrastania w formie, mozna wstawic calosc w plastikowej torbie do lodowki. oczywiscie wyrastanie bedzie wtedy trwalo odpowiednio dluzej. ja nie probowalam jeszcze wyrastania tego chleba w lodowce. jestem ciekawa wyniku.</p><p></p><p>ps. w trakcie pierwszego 3-godzinnego wyrastania chleb nalezy odgazowac tzn wyjac na blat i zlozyc ponownie (ja robilam to 2-krotnie co ok 50 minut) wiec lodowka w tym czasie nie wchodzi w gre.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 576067, member: 232"] do tego chleba, zeby byl tak lekki, powinna byc uzyta maka wysokoproteinowa, tzn zawierajaca duza ilosc bialka. Ja uzylam luksusowej lubelli, ktora spelnia te warunki. jezeli uzyjesz maki 650, to nie asiagniesz takiego efektu puszystosci, ale to nie znaczy ze chleb wyjdzie zly. po prostu bedzie troche inny. jesli chodzi o wyrastania w lodowce, to mozna zrobic z kazdym chlebem w ostatniej fazie wyrastania. tzn zamiast ostatnich 4-5 godzin wyrastania w formie, mozna wstawic calosc w plastikowej torbie do lodowki. oczywiscie wyrastanie bedzie wtedy trwalo odpowiednio dluzej. ja nie probowalam jeszcze wyrastania tego chleba w lodowce. jestem ciekawa wyniku. ps. w trakcie pierwszego 3-godzinnego wyrastania chleb nalezy odgazowac tzn wyjac na blat i zlozyc ponownie (ja robilam to 2-krotnie co ok 50 minut) wiec lodowka w tym czasie nie wchodzi w gre. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
grecki chleb na zakwasie - Pan de Horiadaki
Top
Bottom