- Paź 28, 2004
 
- 1,551
 
- 1
 
- 0
 
Grillowana karkówka z duszoną cebulą
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
		
	
5 plastrów karkówki
500 g pokrojonej w półplasterki cebuli
80 g masła
łyżeczka chilli
przyprawy do karkówki
sól i pieprz
 
1. Karkówkę rozklepujemy na cienki plaster. Posypujemy przyprawą do karkówki, solą i pieprzem.
2. Cebulę dusimy na maśle. Pod koniec delikatnie solimy i dodajemy chilli.
3. Porcję cebuli kładziemy na mięso i zamykamy je szpikulcami albo wykałaczkami. Wyciekający tłuszcz z cebuli rozsmarowujemy na mięsie.
4. Grillujemy z obydwu stron przez ok 20 minut.
Ps. Do przyrządzenia tej potrawy potrzebny jest grill z przykrywką.
	
		
			
		
		
	
			
			
	
		
			
		
		
	
5 plastrów karkówki
500 g pokrojonej w półplasterki cebuli
80 g masła
łyżeczka chilli
przyprawy do karkówki
sól i pieprz
1. Karkówkę rozklepujemy na cienki plaster. Posypujemy przyprawą do karkówki, solą i pieprzem.
2. Cebulę dusimy na maśle. Pod koniec delikatnie solimy i dodajemy chilli.
3. Porcję cebuli kładziemy na mięso i zamykamy je szpikulcami albo wykałaczkami. Wyciekający tłuszcz z cebuli rozsmarowujemy na mięsie.
4. Grillujemy z obydwu stron przez ok 20 minut.
Ps. Do przyrządzenia tej potrawy potrzebny jest grill z przykrywką.