Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Grillowane filety miodowo-kolendrowo-czosnkowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AgusiaH" data-source="post: 101376" data-attributes="member: 80"><p>2 lyzki oliwy extra virgin </p><p>2 lyzki soku z cytryny swiezo wycisnitego </p><p>2 lyzki chutneya z mango (lub innego, a od biedy moze byc i ketchup)</p><p>1 lyzeczka miodu</p><p>1 lyzeczka sproszkowanej kolendry</p><p>2 zabki czosnku drobno posiekane lub przepuszczone przez praske</p><p>4 filety z soli, halibuta, lososia lub innej ryby o dosc zwartej strukturze</p><p>sol i pieprz do smaku</p><p></p><p>Wymieszac w misce oliwe, sok cytrynowy, chutney, miod, kolendre i czosnek. Marynowac w tej zalewie filety przez ok. 30 min.</p><p>Smazyc filety ma rozgrzanej, minimalnie natluszczonej patelni grillowej lub zwyklym czy tez &quot;stolowym&quot; grillu. W czasie smazenia smarowac filety marynata. Przyprawic sola i pieprzem do smaku.</p><p></p><p>Podawac z czastkami cytryny i salata. Dodatek miodu do marynaty powoduje, ze filety sie pieknie rumienia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AgusiaH, post: 101376, member: 80"] 2 lyzki oliwy extra virgin 2 lyzki soku z cytryny swiezo wycisnitego 2 lyzki chutneya z mango (lub innego, a od biedy moze byc i ketchup) 1 lyzeczka miodu 1 lyzeczka sproszkowanej kolendry 2 zabki czosnku drobno posiekane lub przepuszczone przez praske 4 filety z soli, halibuta, lososia lub innej ryby o dosc zwartej strukturze sol i pieprz do smaku Wymieszac w misce oliwe, sok cytrynowy, chutney, miod, kolendre i czosnek. Marynowac w tej zalewie filety przez ok. 30 min. Smazyc filety ma rozgrzanej, minimalnie natluszczonej patelni grillowej lub zwyklym czy tez "stolowym" grillu. W czasie smazenia smarowac filety marynata. Przyprawic sola i pieprzem do smaku. Podawac z czastkami cytryny i salata. Dodatek miodu do marynaty powoduje, ze filety sie pieknie rumienia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Grillowane filety miodowo-kolendrowo-czosnkowe*
Top
Bottom