Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Grillowany indyk z gruszką i serem pleśniowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1454963" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Grillowany indyk z gruszką i serem pleśniowym</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]84501[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g filetu z indyka</p><p>100 g niebieskiego pleśniowego sera</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>ok 100 ml oliwy z oliwki</p><p>3 gruszki</p><p>70 ml sosu sojowego</p><p>1 większa papryczka chili</p><p>tymianek</p><p>sól i pieprz</p><p> </p><p>Grill z przykrywką</p><p></p><p>1. Gruszki kroimy w poprzek. Solimy i pieprzymy. Dodajemy 1/3 posiekanej z pestkami paryczki, kilka oskubanych gałązek tymianku, 40 ml sosu sojowego, 30 ml oliwki. Mieszamy.</p><p>2. Mięso kroimy w grube (1,5 - 2 cm) plastry. Pozostałą chili wraz z pestkami drobno siekamy. Do niej dodajemy posiekany czosnek, tymianek, pozostałą oliwę i sos sojowy. Wszystko marynujemy ok 20 minut.</p><p>3. Palenisko dzielimy na dwie części. Pod jedną połową jest żar. </p><p>4. Wykładamy gruszki ( łączny czas grillowania ok 15 minut). Po 5 minutach przekładamy na strefę bez ognia. Przykrywamy przykrywką.</p><p>5. Wykładamy mięso. Grillujemy po 3 minuty z każdej strony (łączny czas grillowania ok 10 minut) i odkładamy na strefę bez ognia. Przykrywamy przykrywką.</p><p>6. Na 1 minutę przed końcem mięso obkładamy kawałeczkami sera.</p><p></p><p>ps 1. Starajmy się by mięso w środku było soczyste.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1454963, member: 140"] [SIZE=14][B]Grillowany indyk z gruszką i serem pleśniowym[/B][/SIZE] [ATTACH=full]84501[/ATTACH] 500 g filetu z indyka 100 g niebieskiego pleśniowego sera 2 ząbki czosnku ok 100 ml oliwy z oliwki 3 gruszki 70 ml sosu sojowego 1 większa papryczka chili tymianek sól i pieprz Grill z przykrywką 1. Gruszki kroimy w poprzek. Solimy i pieprzymy. Dodajemy 1/3 posiekanej z pestkami paryczki, kilka oskubanych gałązek tymianku, 40 ml sosu sojowego, 30 ml oliwki. Mieszamy. 2. Mięso kroimy w grube (1,5 - 2 cm) plastry. Pozostałą chili wraz z pestkami drobno siekamy. Do niej dodajemy posiekany czosnek, tymianek, pozostałą oliwę i sos sojowy. Wszystko marynujemy ok 20 minut. 3. Palenisko dzielimy na dwie części. Pod jedną połową jest żar. 4. Wykładamy gruszki ( łączny czas grillowania ok 15 minut). Po 5 minutach przekładamy na strefę bez ognia. Przykrywamy przykrywką. 5. Wykładamy mięso. Grillujemy po 3 minuty z każdej strony (łączny czas grillowania ok 10 minut) i odkładamy na strefę bez ognia. Przykrywamy przykrywką. 6. Na 1 minutę przed końcem mięso obkładamy kawałeczkami sera. ps 1. Starajmy się by mięso w środku było soczyste. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Grillowany indyk z gruszką i serem pleśniowym
Top
Bottom