Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Grochowa a'la Conde
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1493001" data-attributes="member: 692"><p>Znaleziona u Dębskich w &quot;Zupach świata&quot; i lekko przerobiona po mojemu ( ale naprawde leciutko).</p><p></p><p>Składniki</p><p></p><p>1/2 szklanki suchego grochu, łuskanego</p><p>4 szklanki wywaru z warzyw</p><p>boczek wędzony ( opcjonalnie)</p><p>białe wino wytrawne ( ok. 1/2 szklanki)</p><p>migdały blanszowane, siekane</p><p>czerwona cebula ( w ksiazce biała, <em>a widzialabym tu szalotkę</em>)+ łyżka masła z oliwą do podsmażenia</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Wykonanie</p><p></p><p>1.groch ( 1/2 szklanki)namoczyc na noc i ugotować. Można podczas gotowania dodać dla aromatu skórki wędzonego boczku.</p><p>2.wywar z warzyw ( u mnie z suszonych, namoczylam w osobnym garnku) połączyć z ugotowanym grochem i zmiksować na gładko ( ja zmiksowałąm i warzywa ugotowane)</p><p>3. cebulę drobno pokroić i zezłocić</p><p>4. dodać wino i doprawić do smaku solą i pieprzem ( ew. szczypta cukru)</p><p>5. podawać z grzankami, cebulą i siekanymi migdałami</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1493001, member: 692"] Znaleziona u Dębskich w "Zupach świata" i lekko przerobiona po mojemu ( ale naprawde leciutko). Składniki 1/2 szklanki suchego grochu, łuskanego 4 szklanki wywaru z warzyw boczek wędzony ( opcjonalnie) białe wino wytrawne ( ok. 1/2 szklanki) migdały blanszowane, siekane czerwona cebula ( w ksiazce biała, [I]a widzialabym tu szalotkę[/I])+ łyżka masła z oliwą do podsmażenia sól, pieprz Wykonanie 1.groch ( 1/2 szklanki)namoczyc na noc i ugotować. Można podczas gotowania dodać dla aromatu skórki wędzonego boczku. 2.wywar z warzyw ( u mnie z suszonych, namoczylam w osobnym garnku) połączyć z ugotowanym grochem i zmiksować na gładko ( ja zmiksowałąm i warzywa ugotowane) 3. cebulę drobno pokroić i zezłocić 4. dodać wino i doprawić do smaku solą i pieprzem ( ew. szczypta cukru) 5. podawać z grzankami, cebulą i siekanymi migdałami [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Grochowa a'la Conde
Top
Bottom