Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Grog jajeczny*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 797567" data-attributes="member: 10341"><p>Jest to bardzo smaczny i łagodny napój rozgrzewający, w sam raz dla tych, którzy wrócą mrożnym świtem z sylwestrowego balu. Przepis z miesięcznika &quot;Ty i Ja&quot;.</p><p></p><p><strong>Składniki dla 4 osób</strong></p><p>4 surowe żółtka</p><p>2 czubate łyżki cukru pudru</p><p>4 kieliszki (podgrzanego) rumu</p><p>wrzące mleko lub woda ( co kto woli)</p><p></p><p>Żóltka ucieramy &quot;na puch&quot; z cukrem pudrem, dodając stopniowo pod koniec ucierania podgrzany rum. Uzyskany krem żółtkowo - rumowy nakładamy do 4 szklanek i dopełniamy wrzącym mlekiem lub wodą. Kto woli grog mocniejszy napełnia szklanki tylko do 3/4 wysokości. Dla mnie smaczniejszy jest ten grog w wersji z mlekiem - tej mocniejszej. Doskonała rozgrzewka po przemarznięciu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 797567, member: 10341"] Jest to bardzo smaczny i łagodny napój rozgrzewający, w sam raz dla tych, którzy wrócą mrożnym świtem z sylwestrowego balu. Przepis z miesięcznika "Ty i Ja". [B]Składniki dla 4 osób[/B] 4 surowe żółtka 2 czubate łyżki cukru pudru 4 kieliszki (podgrzanego) rumu wrzące mleko lub woda ( co kto woli) Żóltka ucieramy "na puch" z cukrem pudrem, dodając stopniowo pod koniec ucierania podgrzany rum. Uzyskany krem żółtkowo - rumowy nakładamy do 4 szklanek i dopełniamy wrzącym mlekiem lub wodą. Kto woli grog mocniejszy napełnia szklanki tylko do 3/4 wysokości. Dla mnie smaczniejszy jest ten grog w wersji z mlekiem - tej mocniejszej. Doskonała rozgrzewka po przemarznięciu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Grog jajeczny*
Top
Bottom