Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Gruszki grillowane z pieprzem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 123724" data-attributes="member: 140"><p>Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości czymś do steku lub kiełbaski to proszę bardzo ,tym bardziej że żyjemy w takim czasach kiedy o każdej porze roku można kupić owoce z całego świata.Więc o gruchy chyba nie będzie problemu. </p><p>Składniki na 4 osoby: </p><p>4 duże gruszki (Williams) </p><p>Sok z 1/2 cytryny </p><p>4 łyżki marmolady z głogu, lub coś podobnego </p><p>2 łyżeczki posiekanego zielonego pieprzu </p><p>masło </p><p>aluminiowa folia. </p><p> </p><p>Gruszki myjemy,przepaławiamy i łyżeczką wyciągamy pestki.Powstaje taka łódeczka. </p><p>Przekrojoną część gruszki skrapiamy sokiem z cytryny . W powstałe po pestkach puste miejsce najpierw posypujemy posiekanym pieprzem a następnie nakładamy marmoladę. </p><p>Dwie połówki składamy znowu w piękną gruszkę. Gruszkę zawijamy w posmarowaną masłem aluminiowę folię. </p><p>Grillujemy 3-4 minuty z każdej strony </p><p> </p><p>Smakuje tak samo dobrze z mięskiem jak i lodami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 123724, member: 140"] Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości czymś do steku lub kiełbaski to proszę bardzo ,tym bardziej że żyjemy w takim czasach kiedy o każdej porze roku można kupić owoce z całego świata.Więc o gruchy chyba nie będzie problemu. Składniki na 4 osoby: 4 duże gruszki (Williams) Sok z 1/2 cytryny 4 łyżki marmolady z głogu, lub coś podobnego 2 łyżeczki posiekanego zielonego pieprzu masło aluminiowa folia. Gruszki myjemy,przepaławiamy i łyżeczką wyciągamy pestki.Powstaje taka łódeczka. Przekrojoną część gruszki skrapiamy sokiem z cytryny . W powstałe po pestkach puste miejsce najpierw posypujemy posiekanym pieprzem a następnie nakładamy marmoladę. Dwie połówki składamy znowu w piękną gruszkę. Gruszkę zawijamy w posmarowaną masłem aluminiowę folię. Grillujemy 3-4 minuty z każdej strony Smakuje tak samo dobrze z mięskiem jak i lodami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Gruszki grillowane z pieprzem*
Top
Bottom