Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Gruszki w cieście czekoladowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="rybkaro" data-source="post: 698439" data-attributes="member: 2655"><p>CHOCOLATE PEAR PUDDING (Gruszki w cieście czekoladowym) Przepis pochodzi z programu Nigella ekspresowo</p><p></p><p>spodobał mi sie ten przepis, może ktoś skorzysta :</p><p></p><p></p><p> 2 puszki gruszek w zalewie (lepiej kompot),</p><p></p><p> ja dałam 460 g. jedna puszka ,odsączonych gruszek firmy SKO </p><p></p><p> CIASTO:</p><p></p><p> 125g mąki pszennej, </p><p></p><p> 125g cukru (może być cukier puder),</p><p></p><p> 25g dobrego kakao,</p><p></p><p> łyżeczka proszku do pieczenia,</p><p></p><p> ćwierć łyżeczki sody oczyszczonej, </p><p></p><p> 150g miękkiego masła, </p><p></p><p> 2 jajka,</p><p></p><p> 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego; ja dodałam 1 łyżeczkę cukru waniliowego</p><p></p><p> </p><p></p><p> Gruszki odsączyć z zalewy. Ułożyć w formie do zapiekania (wypukłą stroną do góry). Użyłam formy o średnicy 23 cm, posmarowałam margaryną.</p><p> [ATTACH=full]25328[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>Składniki ciasta wymieszać za pomocą miksera na jednolitą masę. Rozprowadzić równomiernie na gruszkach. [ATTACH=full]25329[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p> Piec na dolnej półce w tep .220°C przez 20 minut. Podawać na ciepło.Po upieczeni jak widać na zdjęciu góra jest przypieczona , a w środku lekko płynna . Jest smaczne, także na drugi dzień gdy trochę zastygnie.</p><p>[ATTACH=full]25330[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]25331[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]25332[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="rybkaro, post: 698439, member: 2655"] CHOCOLATE PEAR PUDDING (Gruszki w cieście czekoladowym) Przepis pochodzi z programu Nigella ekspresowo spodobał mi sie ten przepis, może ktoś skorzysta : 2 puszki gruszek w zalewie (lepiej kompot), ja dałam 460 g. jedna puszka ,odsączonych gruszek firmy SKO CIASTO: 125g mąki pszennej, 125g cukru (może być cukier puder), 25g dobrego kakao, łyżeczka proszku do pieczenia, ćwierć łyżeczki sody oczyszczonej, 150g miękkiego masła, 2 jajka, 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego; ja dodałam 1 łyżeczkę cukru waniliowego Gruszki odsączyć z zalewy. Ułożyć w formie do zapiekania (wypukłą stroną do góry). Użyłam formy o średnicy 23 cm, posmarowałam margaryną. [ATTACH=full]25328[/ATTACH] Składniki ciasta wymieszać za pomocą miksera na jednolitą masę. Rozprowadzić równomiernie na gruszkach. [ATTACH=full]25329[/ATTACH] Piec na dolnej półce w tep .220°C przez 20 minut. Podawać na ciepło.Po upieczeni jak widać na zdjęciu góra jest przypieczona , a w środku lekko płynna . Jest smaczne, także na drugi dzień gdy trochę zastygnie. [ATTACH=full]25330[/ATTACH] [ATTACH=full]25331[/ATTACH] [ATTACH=full]25332[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Gruszki w cieście czekoladowym
Bottom