Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Grzanki serowe z gruszką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 811565" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis znalazłam w Burdzie - Agencja Muza. Jest tam kilka pomysłów na grzanki, wybrałam ten , na podjęcie mojej przyjaciółki, jako niezobowiązującą przekąskę. Zrobiłam z połowy porcji, podaję cały przepis dla 4 osób.</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p>8 kromek pieczywa tostowego (ja brałam pszenne)</p><p>1 łyżka masła (w przepisie jest łyżeczka, ale to dla mnie za mało)</p><p>8 plasterków ementalera</p><p>8 plasterków gotowanej szynki</p><p>4 połówki gruszek z kompotu (z puszki)</p><p>2 łyżki smażonych borówek</p><p>trochę czarnego mielonego pieprzu</p><p></p><p>Pieczywo podpiec w tosterze. Jeśli ktoś nie ma tostera, można je zrumienić z obu stron na suchej teflonowej patelni. Po przestudzeniu posmarować masłem. Na wierzch położyć po plasterku szynki, a na nim po plastrze ementalera. Ułożyć na ruszcie piekarnika, podkładając pod ruszt blachę wyłożoną folią, żeby nie zabrudzić piekarnika. Wstawić do nagrzanego do 225 st. piekarnika i piec 7 - 8 minut, żeby ser tylko się stopił, a nie zarumienił, a grzanki dobrze zagrzały. W tym czasie podgrzać gruszki w kompocie. Układać po 2 grzanki, jedna na drugiej, na wierzch położyć połówkę gruszki wypełnioną borówkami. Posypać skąpo pieprzem i jeść na gorąco. Ja podałam do tego białe wino.</p><p>Niżej podaję drugą wersję tego dania, według mnie prostszą i może lepszą.</p><p></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 811565, member: 10341"] Przepis znalazłam w Burdzie - Agencja Muza. Jest tam kilka pomysłów na grzanki, wybrałam ten , na podjęcie mojej przyjaciółki, jako niezobowiązującą przekąskę. Zrobiłam z połowy porcji, podaję cały przepis dla 4 osób. [B]Składniki[/B] 8 kromek pieczywa tostowego (ja brałam pszenne) 1 łyżka masła (w przepisie jest łyżeczka, ale to dla mnie za mało) 8 plasterków ementalera 8 plasterków gotowanej szynki 4 połówki gruszek z kompotu (z puszki) 2 łyżki smażonych borówek trochę czarnego mielonego pieprzu Pieczywo podpiec w tosterze. Jeśli ktoś nie ma tostera, można je zrumienić z obu stron na suchej teflonowej patelni. Po przestudzeniu posmarować masłem. Na wierzch położyć po plasterku szynki, a na nim po plastrze ementalera. Ułożyć na ruszcie piekarnika, podkładając pod ruszt blachę wyłożoną folią, żeby nie zabrudzić piekarnika. Wstawić do nagrzanego do 225 st. piekarnika i piec 7 - 8 minut, żeby ser tylko się stopił, a nie zarumienił, a grzanki dobrze zagrzały. W tym czasie podgrzać gruszki w kompocie. Układać po 2 grzanki, jedna na drugiej, na wierzch położyć połówkę gruszki wypełnioną borówkami. Posypać skąpo pieprzem i jeść na gorąco. Ja podałam do tego białe wino. Niżej podaję drugą wersję tego dania, według mnie prostszą i może lepszą. [B] [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Grzanki serowe z gruszką
Top
Bottom