Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Grzybowe lasagne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Musia" data-source="post: 264966" data-attributes="member: 965"><p><strong>Grzybowe lasagne</strong></p><p></p><p>150 g lodyg selera</p><p>1 cebula</p><p>2 lyzki oliwy z oliwek</p><p>750 g roznych grzybow</p><p>sol, pieprz</p><p>200 g bacon</p><p>500 ml Béchamel sos</p><p>300 g zoltego sera potartego</p><p>okolo 200 g makaronu Lasagne</p><p></p><p>Seler i cebule pokroic w drobna kostke i podusic na oleju okolo 5 min. Grzyby oczyscic i na grube plastry pokroic dodac do warzyw i przez kolejne 5 min. dusic dodac sol i pieprz do smaku.</p><p>Grzyby przelozyc do innego naczynia, bacon plastry podsmazyc. </p><p></p><p><em>Przygotowac sos Béchamel:</em></p><p>50 g masla</p><p>40 g maki</p><p>600 ml mleka </p><p>do smaku sol, pieprz oraz troche potartej galki muskatolowej.</p><p>Maslo rozpusci dodac make wszystko dokladnie wymieszac dodac mleko i dorze wymieszac zeby nie powstaly grudki ciagle mieszajac powoli gotowac jeszcze przez 10 min uwazajac zeby sie nie przypalilo. Do smaku dodac sol, pieprz oraz galeke muskatolowa.</p><p></p><p>Do dno formy wlac troche sosu polozyc surowe platy makaronu lasagne na to grzyby, bécon, potarty ser polac sose i znowu makaron i tak na zmiane az wszystkie produkty zostane wykorzystane a sam koniec ale tak ze na ostatnia warstwe makaronu polac sos i posypac serem przykryc folia aluminowa. Zapiekac w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni okolo 30 min. Nastepnie folie zdjac i zapiekac jeszcze okolo 15 min.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Musia, post: 264966, member: 965"] [B]Grzybowe lasagne[/B] 150 g lodyg selera 1 cebula 2 lyzki oliwy z oliwek 750 g roznych grzybow sol, pieprz 200 g bacon 500 ml Béchamel sos 300 g zoltego sera potartego okolo 200 g makaronu Lasagne Seler i cebule pokroic w drobna kostke i podusic na oleju okolo 5 min. Grzyby oczyscic i na grube plastry pokroic dodac do warzyw i przez kolejne 5 min. dusic dodac sol i pieprz do smaku. Grzyby przelozyc do innego naczynia, bacon plastry podsmazyc. [I]Przygotowac sos Béchamel:[/I] 50 g masla 40 g maki 600 ml mleka do smaku sol, pieprz oraz troche potartej galki muskatolowej. Maslo rozpusci dodac make wszystko dokladnie wymieszac dodac mleko i dorze wymieszac zeby nie powstaly grudki ciagle mieszajac powoli gotowac jeszcze przez 10 min uwazajac zeby sie nie przypalilo. Do smaku dodac sol, pieprz oraz galeke muskatolowa. Do dno formy wlac troche sosu polozyc surowe platy makaronu lasagne na to grzyby, bécon, potarty ser polac sose i znowu makaron i tak na zmiane az wszystkie produkty zostane wykorzystane a sam koniec ale tak ze na ostatnia warstwe makaronu polac sos i posypac serem przykryc folia aluminowa. Zapiekac w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni okolo 30 min. Nastepnie folie zdjac i zapiekac jeszcze okolo 15 min. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Grzybowe lasagne
Top
Bottom